Простий рецепт бісквіту без яєць на концентрованому молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 мл концентрованого молока (або 450 мл згущенки)
- 200 г цукру (тільки для концентрованого молока)
- 150 г борошна
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. соди (гашеної 1 ст. л. оцту)
- 1 ч. л. тертої лимонної цедри або ванільного цукру (не обов'язково)
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C та змастіть форму для випічки рослинною олією.
- Змішайте концентроване молоко з цукром та збийте міксером до повного розчинення цукру. Також трохи збийте згущене молоко міксером.
- Гашену соду додайте до збитого молока з цукром разом з тертою цедрою лимона або ванільним цукром. Процідіть борошно через сито та додайте до молочної маси, перемішайте тісто венчиком до однорідності.
- Вилейте тісто в заздалегідь підготовлену форму та поставте в розігріту духовку.
- Випікайте бісквіт без яєць протягом приблизно 30 хвилин до золотистої скоринки. Після цього вимкніть духовку та залиште форму в середині на 10-15 хвилин. Вийміть форму, вийміть бісквіт та викладіть на решітку.
- Готовий бісквіт на згущеному молоці без яєць можна подавати як самостійний десерт до чаю, посипавши цукровою пудрою. Якщо ви хочете використовувати бісквіт для приготування торта або пирога, його потрібно попередньо залишити на 10-20 годин відпочити на решітці.
Також, якщо ви хочете додати більше смаку до вашого бісквіту, спробуйте додати нарізані фрукти або горішки до тіста перед випіканням. Ви можете також додати шматочки шоколаду або кориці, щоб зробити ваш бисквіт ще більш ароматним.