Рецепт кокосового пирога з малиною

Рецепт кокосового пирога з малиною
3.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г малини
  • 200 г сливочного масла
  • 180 г цукру
  • 180 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г кокосової стружки
  • 100 мл кокосового молока (можна замінити на 10% сливки)
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Вийміть масло з холодильника заздалегідь, поріжте на шматочки та залиште на сонці або в теплі, щоб воно розтануло та стало м'яким. Яйця також вийміть з холодильника та залиште на кілька хвилин в кімнатній температурі.
  2. Просіть борошно разом з розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Додайте кокосову стружку. Підготуйте форму для випічки, змастивши її маслом та посипавши борошном. Розігрійте духовку до 180С. Промийте малину та залиште її стекти на дуршлагу.
  3. Збийте м'яке сливочне масло міксером на високій швидкості до пухкості. Додайте цукор, продовжуючи збивати ще 5-7 хвилин до повного розчинення цукру.
  4. Зменшити швидкість міксера до найслабшої і поступово всипати борошняну суміш із кокосовою стружкою, вимішувати до однорідності. Потім влити тонкою струйкою кокосове молоко/вершки, вимішуючи тісто на низькій швидкості.
  5. Викласти половину тіста у форму, рівномірно посипати його малиною і покрити її тістом, що залишилося. Випікати кокосово-малиновий пиріг до рум'яності близько 50 хвилин. Вийняти форму, прикрити кухонним рушником і дати пирогу "відпочити" 15 хвилин.
  6. Зняти рушник, перекласти пиріг на блюдо та прикрасити на свій смак. Подавати кокосовий пиріг з малиною можна як у теплому, так і в охололому вигляді, бажано змастивши його сметаною або збитими вершками. Приємного чаювання!