Рецепт кокосового пирога з малиною
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г малини
- 200 г сливочного масла
- 180 г цукру
- 180 г борошна
- 3 яйця
- 100 г кокосової стружки
- 100 мл кокосового молока (можна замінити на 10% сливки)
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Вийміть масло з холодильника заздалегідь, поріжте на шматочки та залиште на сонці або в теплі, щоб воно розтануло та стало м'яким. Яйця також вийміть з холодильника та залиште на кілька хвилин в кімнатній температурі.
- Просіть борошно разом з розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Додайте кокосову стружку. Підготуйте форму для випічки, змастивши її маслом та посипавши борошном. Розігрійте духовку до 180С. Промийте малину та залиште її стекти на дуршлагу.
- Збийте м'яке сливочне масло міксером на високій швидкості до пухкості. Додайте цукор, продовжуючи збивати ще 5-7 хвилин до повного розчинення цукру.
- Зменшити швидкість міксера до найслабшої і поступово всипати борошняну суміш із кокосовою стружкою, вимішувати до однорідності. Потім влити тонкою струйкою кокосове молоко/вершки, вимішуючи тісто на низькій швидкості.
- Викласти половину тіста у форму, рівномірно посипати його малиною і покрити її тістом, що залишилося. Випікати кокосово-малиновий пиріг до рум'яності близько 50 хвилин. Вийняти форму, прикрити кухонним рушником і дати пирогу "відпочити" 15 хвилин.
- Зняти рушник, перекласти пиріг на блюдо та прикрасити на свій смак. Подавати кокосовий пиріг з малиною можна як у теплому, так і в охололому вигляді, бажано змастивши його сметаною або збитими вершками. Приємного чаювання!