Рецепт власноруч печеного висівкового хліба

Рецепт власноруч печеного висівкового хліба
4.0
(8)
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 мл чистої води
  • 4 склянки пшеничного білого борошна
  • склянка пшеничних або вівсяних висівок
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 20 гр свіжих дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • * склянка 250 мл

Рецепт приготування страви:

  1. Половину води підігріти до теплої температури (приблизно 40С), додати сіль із цукром і дріжджами, розтерти виделкою. Накрити ємність харчовою плівкою і залишити на 15-20 хвилин у теплі.
  2. Через зазначений час додати склянку борошна, вимішати до однорідності. Помішуючи, влити до тіста теплу воду, що залишилася. Накрити дріжджову опару харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплі.
  3. Просіяти через сито ще 2 склянки борошна і поступово ввести його разом із висівками в дріжджову опару. Вимісити м'яке тісто, накрити харчовою плівкою або легким і вологим рушником, залишити його в теплому місці (30-35С).
  4. Через годину-півтори зняти плівку, додати в тісто рослинну олію і гарненько вимішати. Поступово ввести склянку борошна, що залишилася, вимішати тісто до однорідності. Злегка змастити зверху висівкове тісто олією або присипати борошном і залишити на 45 хвилин у теплі.
  5. Духовку розігріти до 180С, форму для випікання хліба змастити олією і викласти в неї тісто. Залишити його підніматися на 20 хвилин у теплому місці. Відправити форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин.
  6. Готовий висівковий хліб змастити водою і відправити ще на 3-5 хвилин у духовку. Вийняти форму і дати хлібу трохи охолонути. Дістати його з форми на решітку і повністю остудити. Домашній хліб із висівками смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Висівковий хліб містить багато клітковини, яка допомагає підтримувати нормальну роботу шлунково-кишкового тракту, покращує перетравлення. Він також містить більше білка, вітамінів і мінералів, ніж звичайний білий хліб. Печений вдома хліб не містить консервантів і додаткових хімічних речовин, які часто знаходяться у магазинному хлібі, тому він є більш корисним і натуральним. Приготуйте цей простий і смачний рецепт висівкового хліба вдома, і ви будете насолоджуватися свіжим і корисним хлібом протягом декількох днів.