Пиріг з бринзою та картоплею - смачна страва для ситного перекусу

Пиріг з бринзою та картоплею - смачна страва для ситного перекусу
3.7
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з бринзою:

  • 300 гр борошна
  • 120 гр сметани
  • 100 гр вершкового масла або маргарину
  • 1 яйце
  • пів-ч.л. соди

Начинка для пирога:

  • 3-4 картоплини
  • 150 гр бринзи
  • невеликий пучок зелені (кріп, зелена цибуля, петрушка)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сметану з'єднати з содою, розмішати і залишити на 10-15 хвилин у кімнатній температурі. Охолоджене вершкове масло натерти на крупній тертці і змішати з борошном, розтерти все руками в крихту.
  2. Сире яйце з'єднати зі сметаною і збити виделкою до однорідності. Підмішати сметанну масу до борошняної суміші, вимісити однорідне і гладке тісто. Обгорнути його харчовою плівкою і відправити в холодильник на кілька годин (або як мінімум на півгодини - на час приготування начинки).
  3. Картоплю очистити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після закипання зменшити вогонь і проварити картоплю до м'якості протягом півгодини. Злити воду в окрему ємність і розім'яти картоплю в пюре. Влити в пюре кілька ложок води, в якій варилася картопля, і перемішати.
  4. Бринзу натерти на тертці, зелень промити й нашаткувати. Змішати всі інгредієнти для начинки в одній мисці, додати сіль і перець за смаком. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом. Тісто розділити на дві частини у співвідношенні 2:3.
  5. Більшу частину розкачати в тонкий круглий пласт і викласти на дно форми так, щоб вийшли бортики близько 2-3 см. У коло тіста викласти начинку з бринзою. Тісто, що залишилося, розкачати, накрити начинку, з'єднати краї верхнього і нижнього шарів тіста, відправити форму в розігріту духовку.
  6. Випікати пиріг із бринзою до золотистого кольору близько 25 хвилин. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на кілька хвилин. Нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Даний рецепт - відмінна можливість перетворити звичайні картоплю і бринзу на смачний перекус або страву для вечері. Картопляний пиріг з бринзой - це традиційна українська страва, яку можна легко виготовити вдома. Цей пиріг має смачний начинку з бринзою та картоплею, а тісто готується з сметани, що додає йому ніжності та соковитості. Цей пиріг також ідеально підійде для пікніка на природі - легко переноситись і чудово підійде для подорожей з друзями або родиною.