Рецепт духових пиріжків з полуницею та ревенем
Кухня
Інгредієнти:
Сиркове тісто для пиріжків із полуницею:
- 250 гр борошна
- 250 гр жирного творогу
- 2 яйця
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
Начинка для пиріжків:
- 200 гр полуниці
- 200 гр ревеню
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. чистої води
- 1 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Творог бажано протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, можна просто дуже добре розтерти виделкою. Додати до творогу сирі яйця, цукор, сметану і розтерти виделкою або збити блендером до однорідності.
- До отриманої творожної маси просіяти через сито борошно з розпушувачем і сіллю, ретельно перемішати. Обернути гладке й однорідне тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник на час приготування полуничної начинки.
- Ревінь очистити від плівки, промити і нарізати кубиками зі стороною близько 1 см. З'єднати в каструлі ревінь, половину цукру для начинки, воду і поставити на невеликий вогонь.
- Періодично помішуючи, нагрівати ревінь у сиропі на слабкому вогні близько 7 хвилин. Тим часом полуницю очистити від хвостиків, скласти в друшляк і промити. Дати стекти воді, а потім порізати ягоди невеликими шматочками (такими ж за розміром, як і ревінь).
- Теплий ревінь перекласти в миску, додати полуницю, цукор, що залишився (можна трохи збільшити його кількість), всипати крохмаль і перемішати. Тісто вийняти з холодильника, розкачати в тонкий пласт близько 5 мм завтовшки.
- Вирізати з розкатаного тіста кола 10-12 см у діаметрі. Залишки тіста зім'яти, вимісити і знову розкачати, вирізати з них кола. Покласти на половину кола тіста трохи начинки, накрити другою половинкою тіста, щільно защипати краї пиріжка, надати йому трохи овальної форми.
- Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього вироби з тіста з начинкою. В окремій посудині з'єднати жовток з 1-2 стл. молока, збовтати і змастити отриманою сумішшю поверхню пиріжків, відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати пиріжки з полуницею до рум'яної скоринки близько 20-25 хвилин. Вийняти деко, накрити легким рушником і залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник і подавати духові пиріжки з полуничною начинкою до столу. Пиріжки смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Ці духові пиріжки з полуницею та ревенем - ідеальний десерт для будь-якої вечері або чаювання з друзями та родиною. Ревінь додає незвичайний смак та текстуру, а полуниця робить цей десерт справді освіжаючим.