Рецепт духових пиріжків з полуницею та ревенем

Рецепт духових пиріжків з полуницею та ревенем
4.6
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Сиркове тісто для пиріжків із полуницею:

  • 250 гр борошна
  • 250 гр жирного творогу 
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі

Начинка для пиріжків:

  • 200 гр полуниці
  • 200 гр ревеню
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. чистої води
  • 1 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Творог бажано протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, можна просто дуже добре розтерти виделкою. Додати до творогу сирі яйця, цукор, сметану і розтерти виделкою або збити блендером до однорідності.
  2. До отриманої творожної маси просіяти через сито борошно з розпушувачем і сіллю, ретельно перемішати. Обернути гладке й однорідне тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник на час приготування полуничної начинки.
  3. Ревінь очистити від плівки, промити і нарізати кубиками зі стороною близько 1 см. З'єднати в каструлі ревінь, половину цукру для начинки, воду і поставити на невеликий вогонь.
  4. Періодично помішуючи, нагрівати ревінь у сиропі на слабкому вогні близько 7 хвилин. Тим часом полуницю очистити від хвостиків, скласти в друшляк і промити. Дати стекти воді, а потім порізати ягоди невеликими шматочками (такими ж за розміром, як і ревінь).
  5. Теплий ревінь перекласти в миску, додати полуницю, цукор, що залишився (можна трохи збільшити його кількість), всипати крохмаль і перемішати. Тісто вийняти з холодильника, розкачати в тонкий пласт близько 5 мм завтовшки.
  6. Вирізати з розкатаного тіста кола 10-12 см у діаметрі. Залишки тіста зім'яти, вимісити і знову розкачати, вирізати з них кола. Покласти на половину кола тіста трохи начинки, накрити другою половинкою тіста, щільно защипати краї пиріжка, надати йому трохи овальної форми.
  7. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером і перекласти на нього вироби з тіста з начинкою. В окремій посудині з'єднати жовток з 1-2 стл. молока, збовтати і змастити отриманою сумішшю поверхню пиріжків, відправити деко в розігріту духовку.
  8. Випікати пиріжки з полуницею до рум'яної скоринки близько 20-25 хвилин. Вийняти деко, накрити легким рушником і залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник і подавати духові пиріжки з полуничною начинкою до столу. Пиріжки смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Ці духові пиріжки з полуницею та ревенем - ідеальний десерт для будь-якої вечері або чаювання з друзями та родиною. Ревінь додає незвичайний смак та текстуру, а полуниця робить цей десерт справді освіжаючим.