Кекс із полуницею: простий рецепт зі свіжих інгредієнтів

Кекс із полуницею: простий рецепт зі свіжих інгредієнтів
4.4
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 120 гр вершкового масла
  • 100 гр полуниці
  • 100 гр йогурту без добавок (класичного)
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло порізати на шматочки невеликого розміру і залишити в теплі на 15-20 хвилин у теплі, щоб воно підтануло. Борошно просіяти через сито разом із сіллю та розпушувачем, розмішати.
  2. Збити вершкове масло до пишності, всипати тонкою цівкою цукор із ванільним цукром і збивати крем до повного розчинення цукру. Не перестаючи збивати крем, вбити по черзі сирі яйця, гарненько збиваючи після кожного разу.
  3. Поступово ввести суху суміш і вимішати однорідне тісто. Полуницю очистити від хвостиків, скласти в друшляк, промити і дати стекти воді. Порізати ягоди невеликими шматочками, додати в тісто і перемішати.
  4. Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном, викласти туди тісто з полуницею і відправити в духовку, розігріту до 180С. Випікати полуничний кекс до рум'яної скоринки близько години. Якщо верх сильно підгорає - можна накрити його фольгою.
  5. Вийняти форму, залишити на 5-10 хвилин остигати. Перекласти кекс із полуницею на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу в теплому або охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Цей рецепт полуничного кексу - ідеальний спосіб використати свіжу полуницю в період її сезону. Але якщо вам потрібно щось більш густого, можна додати в тісто банан або малину. Замість йогурту можна використовувати кисле молоко або кефір. Також можна прикрасити кекс вершковим кремом або залити його глазур'ю. Насолоджуйтесь своїм полуничним кексом разом із чаєм або кавою!