Рецепт: Шоколадний пиріг з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг вишні (вага без кісточок)
- 200 гр цукру
- 170 гр борошна
- 2 яйця
- 120 гр вершкового масла
- 100 мл вершків 25%
- 2 ст.л. какао-порошку
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Вишню перебрати, промити й очистити від кісточок, заморожені ягоди розморозити і злити рідину. Яйця вийняти з холодильника і залишити разом із вершками на 15-20 хвилин нагріватися в кімнатній температурі.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити олією, духовку розігріти до 180С. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, дати повністю охолонути.
- Яйця збити міксером до пишності і, не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор. Вимішувати яєчний крем на високих обертах до отримання світлої кремової маси, наприкінці влити тонкою цівкою вершки.
- Борошно просіяти через сито разом із какао в окрему миску і розмішати. Поступово всипати суху суміш до вершково-яєчної, вимісити однорідне тісто. Помішуючи, влити розтоплене масло. Додати вишню, перемішати і викласти все в заздалегідь приготовлену форму, відправити в розігріту духовку.
- Випікати шоколадний пиріг із вишнею близько 50-60 хвилин до готовності. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 20-30 хвилин. Готовий пиріг із какао та вишнею можна подавати як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Шоколадний пиріг з вишнею - це прекрасна ідея для десерту на будь-який випадок: на вечерю з родиною, дружні збори або для простої вечірки. Ви можете прикрасити пиріг вершками або шматочками вишні, щоб надати йому більш яскравого вигляду. Цей рецепт є відмінною альтернативою класичним вишневим пирогам і стане справжнім гостем на вашому столі. Тож не зволікайте і спробуйте його вже сьогодні!