Рецепт: Шоколадний пиріг з вишнею

Рецепт: Шоколадний пиріг з вишнею
4.5
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг вишні (вага без кісточок)
  • 200 гр цукру
  • 170 гр борошна
  • 2 яйця
  • 120 гр вершкового масла
  • 100 мл вершків 25%
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вишню перебрати, промити й очистити від кісточок, заморожені ягоди розморозити і злити рідину. Яйця вийняти з холодильника і залишити разом із вершками на 15-20 хвилин нагріватися в кімнатній температурі.
  2. Форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити олією, духовку розігріти до 180С. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, дати повністю охолонути.
  3. Яйця збити міксером до пишності і, не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор. Вимішувати яєчний крем на високих обертах до отримання світлої кремової маси, наприкінці влити тонкою цівкою вершки.
  4. Борошно просіяти через сито разом із какао в окрему миску і розмішати. Поступово всипати суху суміш до вершково-яєчної, вимісити однорідне тісто. Помішуючи, влити розтоплене масло. Додати вишню, перемішати і викласти все в заздалегідь приготовлену форму, відправити в розігріту духовку.
  5. Випікати шоколадний пиріг із вишнею близько 50-60 хвилин до готовності. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 20-30 хвилин. Готовий пиріг із какао та вишнею можна подавати як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Шоколадний пиріг з вишнею - це прекрасна ідея для десерту на будь-який випадок: на вечерю з родиною, дружні збори або для простої вечірки. Ви можете прикрасити пиріг вершками або шматочками вишні, щоб надати йому більш яскравого вигляду. Цей рецепт є відмінною альтернативою класичним вишневим пирогам і стане справжнім гостем на вашому столі. Тож не зволікайте і спробуйте його вже сьогодні!