Легкий рецепт шарлотки з полуниці
Кухня
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 150 гр полуниці
- 70 гр вершкового масла
- 3-4 ст.л. молока
- пів-ч.л. соди
- пів-ч.л. меленої кориці
- щіпка ваніліну
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло порізати на шматочки невеликого розміру і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно підтануло. Яйця вийняти з холодильника і залишити на цей час у кімнатній температурі.
- Полуницю очистити від хвостиків, промити і порізати на дрібні шматочки. Збити вершкове масло міксером на високих обертах до пишності. Не перестаючи збивати масло, всипати тонкою цівкою цукор і змішувати до отримання пишної кремової маси.
- Не перестаючи збивати масло з цукром, вбити по одному сирі яйця, влити молоко і змішувати до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або просто застелити пергаментним папером.
- Просіяти через сито борошно з корицею, ваніліном, сіллю і підмішати суміш до масляно-яєчної маси. Соду погасити кількома краплями оцту або лимонного соку, одразу ж увести в тісто і швидко перемішати. Потім додати полуницю і знову перемішати.
- Викласти все у форму і відправити в розігріту духовку на 25 хвилин випікатися до рум'яної скоринки. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на 15 хвилин. Зняти рушник, перекласти шарлотку з полуницею на тарілку, обсипати цукровою пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!
Ця шарлотка - прекрасний спосіб використовувати свіжу полуницю під час сезону. Додавання молотої кориці та ванильного цукру додає випічці солодкого аромату, а полуниця надає ніжного смаку та приємної кислинки.
Шарлотка з полуницею може бути подана як окремий десерт або з ванільним морозивом або заварним кремом. Цей десерт також можна зберігати в холодильнику та перекусити його наступного дня, якщо залишиться якись залишок.