Шоколадний торт з заварним кремом: простий рецепт

Шоколадний торт з заварним кремом: простий рецепт
4.0
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта:

  • 4 яйця
  • 150 гр цукру
  • 100 гр борошна
  • 50 гр крохмалю
  • 50 гр какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача з гіркою
  • + 50 мл будь-якого лікеру або коньяку з кавою

Заварний крем для шоколадного торта:

  • 0,5 л молока
  • 200 гр цукру
  • 120 гр вершкового масла
  • 2,5 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. лікеру або 1 ст.л. коньяку
  • 10 гр ванільного цукру
  • Шоколадна глазур для торта:
  • 100 гр чорного або молочного шоколаду
  • 5 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 25 гр вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями або борошном. Духовку розігріти до 180С. Яйця вбити в миску і збити міксером до утворення пишної маси на високій швидкості.
  2. Не перестаючи збивати яєчну масу, всипати цукор і змішувати на високих обертах ще 5-7 хвилин. В окрему миску просіяти через сито борошно з розпушувачем, крохмалем і какао-порошком, розмішати.
  3. До яєчного крему підмішати суху суміш, викласти тісто в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духовку. Випікати шоколадний бісквіт до готовності протягом півгодини.
  4. Потім вимкнути духовку і залишити форму в ній ще на 10-15 хвилин. Вийняти форму, обережно дістати бісквіт і перекласти його на решітку, залишити до повного охолодження. Розрізати остиглий бісквіт уздовж на три частини і просочити їх з внутрішньої сторони лікером або сумішшю коньяку з кавою.
  5. Приготувати заварний крем для шоколадного торта. У мисці з'єднати борошно з цукром, ванільним цукром і, безперервно розмішуючи суміш, влити до неї тонкою цівкою молоко кімнатної температури.
  6. Перелити молочну суміш у каструлю з товстим дном і поставити її на середній вогонь. Безперервно помішуючи, довести крем до кипіння і проварити при слабкому кипінні до загустіння. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло і розмішати до його повного розчинення.
  7. Накрити каструлю кришкою і дати крему повністю охолонути. Промазати між шоколадними коржами заварним кремом, скласти їх стопкою і відправити в холодильник для просочення на ніч.
  8. Приготувати шоколадну глазур для торта. У невеликій каструльці змішати сметану з какао-порошком, цукром і поставити на слабкий вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння і зняти з вогню. Додати в гарячу глазур подрібнений шоколад і вершкове масло, перемішати до їх повного розчинення.
  9. Покрити трохи теплою глазур'ю шоколадний торт і дати їй трохи застигнути в холодильнику. Нарізати готовий торт порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Шоколадний торт з заварним кремом може бути важким у текстурі, тому що він містить багато масла та цукру. Якщо ви хочете зменшити кількість калорій, використовуйте замінники цукру або зменшуйте кількість вершкового масла у рецепті.

Цей торт можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 днів. Щоб зберегти свіжість та смак, краще зберігати його в закритій контейнері.