Рецепт вишневої шарлотки - ніжний пиріг зі сметанним кремом
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр вишні (без кісточок)
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- 50 гр сметани 20-25%
- пів-ч.л. розпушувача
- пів-ч.л. меленої кориці
- щіпка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Вишню промити, перебрати й очистити від кісточок. Яйця вбити в миску і збити міксером на високій швидкості до пишності. Всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5-7 хвилин до його повного розчинення й утворення пишної кремової маси. Влити сметану і вимішати міксером до однорідності.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем, ваніліном, сіллю та корицею. Підмішати суху суміш до яєчної, вимісити однорідне тісто. Додати вишню і знову перемішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном, або застелити пергаментним папером.
- Перелити тісто у форму і відправити в розігріту духовку на півгодини. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник, нарізати шарлотку з вишнею порційними шматочками і подавати до столу.
- Вишнева шарлотка смачна як у теплому, так і в охолодженому вигляді, за бажанням можна прикрасити її цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Шарлотка з вишнею - це прекрасний варіант для смачного і простого десерту на будь-який випадок життя. Вона чудово підійде для домашнього застілля, для чаю з друзями, або просто для того, щоб насолодитися її смаком в самотній вечір. Цей рецепт шарлотки дуже легкий у приготуванні, і ви можете спробувати його в будь-який день, якщо ви любите солодке і ароматне.