Як приготувати бісквіт в мікрохвильовці
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 170-180 гр борошна
- щіпка солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і прибрати в морозилку на кілька хвилин. Жовтки збити міксером на високій швидкості і всипати тонкою цівкою цукор, продовжувати збивати ще 3 хвилини до отримання світлої кремової маси.
- Білки вийняти з холодильника, додати сіль і збити міксером на високих обертах (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків. Підмішати білкову піну до жовткового крему.
- Поступово всипати до яєчної маси борошно з ваніліном, просіваючи його через сито і вимішуючи все лопаткою. Силіконову форму скропити водою або олією, викласти в неї тісто (форму для випічки в мікрохвильовці потрібно попередньо застелити пергаментним папером).
- Випікати бісквіт у мікрохвильовці близько 8 хвилин за максимальної потужності (800-1000 Вт). Якщо бісквіт піднімається вище бортиків - вимкнути мікрохвильовку, дати бісквіту трохи осісти (не відчиняючи дверцята) і продовжити приготування.
- Вийняти бісквіт із мікрохвильовки, накрити легким рушником і залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник, дістати бісквіт на решітку або на тарілку, за бажанням можна обсипати його цукровою пудрою. Якщо ви хочете використовувати бісквіт для приготування торта - його потрібно залишити на решітці "обвітритися" на добу.
Цей простий і швидкий рецепт бисквіту в мікрохвильовці може стати чудовим рішенням, якщо вам потрібно швидко зробити десерт для несподіваного гостя або просто на швидку руку. Він також може стати основою для найрізноманітніших тортів і кексів, адже має нейтральний смак і добре поєднується з будь-якими начинками.