Рецепт домашньої піци з солоними огірками

Рецепт домашньої піци з солоними огірками
4.8
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для піци:

  • 200 гр борошна
  • 75 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 ст. вершкового масла або маргарину
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • пів-ч.л. солі

Начинка для піци:

  • 2 солоних огірків
  • 150-200 гр твердого сиру
  • 150 гр копченого курячого філе
  • 1 цибулина
  • 100 гр моцарели
  • 2-3 ст. майонезу
  • 2 ст. томатної пасти
  • половина болгарського перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до теплої температури (35-40С), у невеликій ємності змішати дріжджі з цукром та 2 ст.л. борошна.
  2. Влити до сухої суміші підігріте молоко, добре розмішати і накрити харчовою плівкою або серветкою.
  3. Залишити дріжджову опару на 15 хвилин у теплому місці.
  4. Вершкове масло або маргарин трохи розтопити на водяній бані або залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно підтало.
  5. Яйце залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Додати в опару, що піднялася, сире яйце, підтале масло, сіль і ретельно розмішати суміш виделкою або вінчиком.
  7. Просіяти через сито борошно, що залишилося, і поступово підмішати його в яєчну масу, замісити однорідне тісто і перекласти його на стіл, присипаний борошном. Вимішувати тісто руками.
  8. Накрити дріжджове тісто легким і вологим рушником або харчовою плівкою, залишити його в теплі на 45-60 хвилин для підйому.
  9. Тим часом приготувати усі інгредієнти для начинки. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою.
  10. Копчене куряче філе дрібно нарізати, порізати маслини тонкими кружальцями, сир натерти на крупній тертці.
  11. Моцарелу порізати тонкими кружальцями або півкухлями. Цибулю очистити і нарізати півкільцями, розігріти на сковороді пару ложок олії.
  12. Викласти подрібнену цибулю на сковороду і обсмажити на невеликому вогні, помішуючи, до золотистого кольору.
  13. Перекласти смажену цибулю на тарілку, застелену серветками, дати вбратися зайвому жиру. Солоні огірки нарізати тонкими кружальцями.
  14. Томатну пасту змішати з майонезом у невеликій ємності до однорідного кольору. Тісто розкатати в круглий пласт близько 28 см у діаметрі, рівномірно змастити його по всій поверхні соусом із томатної пасти.
  15. Деко змастити рослинним маслом і перекласти на нього пласт тіста (соусом вгору).
  16. Викласти на основу для піци куряче філе, потім болгарський перець, смажену цибулю, солоні огірки, моцарелу та маслини. Духовку розігріти до 200С і відправити туди декоз піцою.
  17. Вийняти деко із духовки через 15 хвилин після початку випікання і рівномірно посипати піцу тертим сиром.
  18. Випікати піцу із солоними огірками ще 5 хвилин до рум'яності сиру.

Вийняти деко, нарізати піцу порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Ця домашня піца ідеальна для тих, хто любить готувати їжу вдома, але не має багато часу. Тісто готується дуже швидко, а начинка може бути різною, залежно від вашого бажання та наявності інгредієнтів. Солоні огірки надають піці не тільки яскравого смаку, але й корисних властивостей, так як вони містять багато вітамінів та мінералів. Приготуйте цю піцу на обід або вечерю і насолоджуйтеся смаком свіжих та ароматних інгредієнтів!