Рецепт домашньої піци з солоними огірками
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для піци:
- 200 гр борошна
- 75 мл молока
- 1 яйце
- 1 ст. вершкового масла або маргарину
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- пів-ч.л. солі
Начинка для піци:
- 2 солоних огірків
- 150-200 гр твердого сиру
- 150 гр копченого курячого філе
- 1 цибулина
- 100 гр моцарели
- 2-3 ст. майонезу
- 2 ст. томатної пасти
- половина болгарського перцю
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури (35-40С), у невеликій ємності змішати дріжджі з цукром та 2 ст.л. борошна.
- Влити до сухої суміші підігріте молоко, добре розмішати і накрити харчовою плівкою або серветкою.
- Залишити дріжджову опару на 15 хвилин у теплому місці.
- Вершкове масло або маргарин трохи розтопити на водяній бані або залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно підтало.
- Яйце залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Додати в опару, що піднялася, сире яйце, підтале масло, сіль і ретельно розмішати суміш виделкою або вінчиком.
- Просіяти через сито борошно, що залишилося, і поступово підмішати його в яєчну масу, замісити однорідне тісто і перекласти його на стіл, присипаний борошном. Вимішувати тісто руками.
- Накрити дріжджове тісто легким і вологим рушником або харчовою плівкою, залишити його в теплі на 45-60 хвилин для підйому.
- Тим часом приготувати усі інгредієнти для начинки. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою.
- Копчене куряче філе дрібно нарізати, порізати маслини тонкими кружальцями, сир натерти на крупній тертці.
- Моцарелу порізати тонкими кружальцями або півкухлями. Цибулю очистити і нарізати півкільцями, розігріти на сковороді пару ложок олії.
- Викласти подрібнену цибулю на сковороду і обсмажити на невеликому вогні, помішуючи, до золотистого кольору.
- Перекласти смажену цибулю на тарілку, застелену серветками, дати вбратися зайвому жиру. Солоні огірки нарізати тонкими кружальцями.
- Томатну пасту змішати з майонезом у невеликій ємності до однорідного кольору. Тісто розкатати в круглий пласт близько 28 см у діаметрі, рівномірно змастити його по всій поверхні соусом із томатної пасти.
- Деко змастити рослинним маслом і перекласти на нього пласт тіста (соусом вгору).
- Викласти на основу для піци куряче філе, потім болгарський перець, смажену цибулю, солоні огірки, моцарелу та маслини. Духовку розігріти до 200С і відправити туди декоз піцою.
- Вийняти деко із духовки через 15 хвилин після початку випікання і рівномірно посипати піцу тертим сиром.
- Випікати піцу із солоними огірками ще 5 хвилин до рум'яності сиру.
Вийняти деко, нарізати піцу порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Ця домашня піца ідеальна для тих, хто любить готувати їжу вдома, але не має багато часу. Тісто готується дуже швидко, а начинка може бути різною, залежно від вашого бажання та наявності інгредієнтів. Солоні огірки надають піці не тільки яскравого смаку, але й корисних властивостей, так як вони містять багато вітамінів та мінералів. Приготуйте цю піцу на обід або вечерю і насолоджуйтеся смаком свіжих та ароматних інгредієнтів!