Рецепт: Уха з осетра

Рецепт: Уха з осетра
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-500 гр осетра (бажано хвостова частина)
  • 2 картоплини
  • 1 середній лимон
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Промити осетра під струменем води і покласти його в каструлю, влити близько 2 л холодної води і поставити на вогонь. Довести бульйон до кипіння і трохи зменшити вогонь, варити осетра приблизно 20 хвилин при слабкому кипінні під кришкою.
  2. Ближче до кінця варіння посолити юшку за смаком. Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками, цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці.
  3. На сковороді розігріти вершкове масло і викласти цибулю. Через кілька хвилин додати на сковороду моркву, томатну пасту і перемішати. Смажити цибулю з морквою близько 2-3 хвилин на середньому вогні до золотистого кольору.
  4. З рибного бульйону вийняти осетра на окрему тарілку і залишити його остигати Відокремити м'ясо від кісток, останні можна викинути. У киплячий бульйон всипати картоплю і додати засмажку. Варити юшку близько 10 хвилин при слабкому кипінні.
  5. Зелень промити й подрібнити. Через зазначений час додати в каструлю з рибним супом шматочки риби і готувати юшку ще 5 хвилин. Додати в готову юшку зелень і дати покипіти супу ще хвилину.
  6. Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою. Вуха з осетра буде смачнішою, якщо дати їй настоятися під кришкою близько 15 хвилин. Потім зняти кришку, розлити суп по тарілках, прикрасити часточками лимона і подавати до столу. Смачного!

Хоча юшка з осетра вже сама по собі є чудовою стравою, можна спробувати щось цікаве, щоб додати ще більше смаку. Наприклад, під час подачі на стіл, можна додати трохи гірчиці або хрону для пікантності. Також, юшка чудово смакує до смажених картопляних пиріжків або свіжого чорного хліба. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком найкращої юшки з осетра!