Рецепт картопляної запіканки з фаршем у мультиварці

Рецепт картопляної запіканки з фаршем у мультиварці
3.4
(9)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4-5 картоплин (400 гр)
  • 300 гр м'ясного фаршу
  • 200 гр сметани (можна замінити майонезом)
  • 2 яйця
  • 2 цибулини
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Каштошку почистити і порізати невеликими часточками. Цибулину очистити та дрібно порізати. Петрушку промити та подрібнити. З'єднати картоплю, зелень і цибулю в мисці, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
  2. Другу цибулину також очистити і дуже дрібно порізати. Фарш викласти в окрему миску, додати цибулю, сіль, перець. Яйця вбити в окрему миску, додати сметану і збити виделкою до однорідності.
  3. Чашу мультиварки змастити невеликою кількістю рослинної олії та викласти половину картопляної маси. Зверху викласти весь фарш і покрити його картопляною масою, що залишилася.
  4. Рівномірно залити картопляний шар яєчною сумішшю. Готувати картопляну запіканку з фаршем приблизно 40-50 хвилин у режимі Випічка. Час приготування залежить від того, скільки соку виділиться з овочів і фаршу, тож може знадобитися на 10 хвилин менше або більше.
  5. Коли весь сік випарується, а верх злегка зарум'яниться, залишити картопляну запіканку ще на 10 хвилин під кришкою настоятися. Потім вийняти картопляну запіканку з фаршем з мультиварки на тарілку, нарізати її порційними шматочками та подавати до столу. Смачного! 

Картопляна запіканка з фаршем у мультиварці - це смачна та ситна страва, яка готується з легкістю та чудово підходить для сімейного обіду чи вечері. Також цю страву можна збагатити різними інгредієнтами, наприклад, із додаванням баклажанів, грибів, солодкого перцю або кукурудзи. Об'єднайте свою уяву та кулінарні навички, щоб створити власну унікальну версію цієї смакоти!