Як приготувати тушковану картоплю в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 4-5 картоплин
- 100-150 мл чистої води
- 1 цибулина
- 50 гр вершкового масла
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю почистити і порізати невеликими часточками/кубиками. Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями. У чаші мультиварки розігріти половину вершкового масла в режимі Випічка (або будь-якому іншому режимі на 140-160С) і викласти цибулю.
- Смажити її близько 4-5 хвилин до золотистого кольору і перекласти на окрему тарілку. За бажанням можна промокнути смажену цибулю паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.
- У мультиварку додати олію, що залишилася, і викласти картоплю. Смажити її 2-3 хвилини в тому ж режимі, помішуючи. Потім влити близько 150 мл окропу, встановити режим "Тушкування" і закрити кришку.
- Тушкувати картоплю в мультиварці близько 25-30 хвилин. Потім перевірити картоплю на готовність, якщо потрібно - готувати ще 5-10 хвилин. Готову картоплю посолити, поперчити за смаком і перемішати. Додати смажену цибулю, перемішати і знову закрити кришку.
- Залишити страву настоятися ще на 10-15 хвилин. Потім відкрити кришку, перекласти тушковану картоплю з мультиварки на тарілку і подавати як гарнір до столу. Смачного!
Ця страва дуже поживна та ситна, тому її можна подавати як гарнір до будь-якої основної страви, або навіть самостійно як основну страву. Крім того, тушковану картоплю можна зберігати в холодильнику та підігрівати її пізніше для швидкого та смачного обіду чи вечері.