Рецепт тушкованих кабачків з м'ясом

Рецепт тушкованих кабачків з м'ясом
3.6
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середніх кабачків
  • 0,5 кг м'яса (свинина, яловичина, баранина)
  • 3 помідори
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 3-4 зубчики часнику
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • 50 мл рослинної олії
  • 150 мл бульйону або води

Рецепт приготування:

  1. Очистіть і наріжте цибулю тонкими четвертинками, а моркву натріть на крупній терці (або наріжте кубиками або соломкою). М'ясо промийте і наріжте кубиками невеликого розміру.
  2. Розігрійте велику сковороду або каструлю з товстим дном на середньому вогні. Додайте 50 мл рослинної олії, а потім додайте цибулю і обсмажте її до золотистого кольору на помірному вогні.
  3. Додайте моркву і смажте на помірному вогні ще кілька хвилин до м'якості овочів.
  4. Додайте нарізане м'ясо до сковороди, перемішайте і збільште вогонь до максимального. Готуйте, помішуючи, близько 1-2 хвилини. Потім зменшіть вогонь до середнього і готуйте м'ясо з підсмаженням, помішуючи, до повного випарювання рідини.
  5. Додайте в сковороду бульйон або чисту воду (близько 150 мл), доведіть до кипіння і накрийте кришкою, залишивши щілину для виходу пари. Тушкуйте свинину близько 1 години на слабкому кипінні, а яловичину- до 1,5 годин до м'якості. Якщо під час тушкування рідина випариться, можна додавати трохи води.
  6. Надріжте хрестоподібно помідори, опустіть їх на хвилину в киплячу воду. Злийте киплячу воду, залийте помідори льодяною водою і дайте їм повністю охолонути. Зніміть з помідорів шкірку і наріжте м'якоть невеликими шматочками.
  7. Кабачки ретельно помийте і наріжте кубиками приблизно такого ж розміру, як м'ясо. Якщо використовуєте старі кабачки - потрібно зняти з них шкіру та видалити насіння. Часник очистіть і дрібно наріжте або натріть на дрібній терці. Зелень наріжте гострим ножем.
  8. Додайте до сковороди з м'ясом кабачки, помідори і половину часнику, додайте сіль, перець та інші спеції за смаком, і перемішайте. Якщо потрібно, долейте трохи киплячої води. Тушкуйте кабачки з м'ясом протягом приблизно 30 хвилин на слабкому кипінні під кришкою, періодично помішуючи лопаткою.
  9. Через вказаний час додайте до сковороди другу половину часнику, нарізану зелень, перемішайте і зніміть з вогню. Залиште тушковані кабачки з м'ясом настоюватися під кришкою ще 15-20 хвилин. Зніміть кришку, розподіліть готову страву по тарілкам і подавайте до столу. Рагу з кабачків з м'ясом чудово підходить з сметаною. Спробуйте приготувати цю смачну страву для своєї родини та друзів і отримайте тільки позитивні відгуки!
    Цю страву варто спробувати в період сезону кабачків, коли вони доступні великими кількостями та за доступною ціною. Тушковані кабачки з м'ясом - це не тільки простий і швидкий рецепт для сімейного обіду, але й більш здорова альтернатива класичним м'ясним стравам, оскільки кабачки містять багато вітамінів та мінералів.