Ліниві голубці в каструлі

Ліниві голубці в каструлі
4.6
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 0,5 кг свинячо-яловичого фаршу
  • 200 гр сухого рису
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 70 гр томатної пасти
  • 40 мл рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. оцту 9%
  • 1-2 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити велику кількість води, посолити її й опустити промитий рис. Варити його до готовності протягом півгодини за слабкого кипіння. Відкинути рис на сито, дати стекти воді й охолонути каші.
  2. Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву почистити і натерти на крупній тертці. У сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти цибулю. Обсмажити її на середньому вогні до прозорості, додати моркву й обсмажувати ще кілька хвилин до м'якості.
  3. Додати в сковороду фарш і готувати його з овочами на помірному вогні до випаровування всієї рідини, періодично помішуючи. Посолити, поперчити і додати спеції за смаком, зняти з вогню і накрити кришкою.
  4. Капусту нашаткувати гострим ножем, у каструлі з товстим дном розігріти кілька ложок олії. Скласти в каструлю подрібнену капусту й обсмажувати її приблизно 2-3 хвилини, помішуючи, на помірному вогні.
  5. Залити вміст каструлі приблизно 120 мл окропу, злегка посолити і поперчити за смаком. Тушкувати капусту на невеликому вогні до осідання, періодично помішуючи (приблизно 10 хвилин).
  6. Додати до капусти томатну пасту, сіль, цукор, олію, лавровий лист і перемішати. Тушкувати її на слабкому вогні, прикривши каструлю кришкою (залишити отвір для виходу пари) приблизно 20-25 хвилин, періодично помішуючи. За необхідності влити в процесі тушкування трохи окропу, щоб капуста не була сухою.
  7. Додати до тушкованої капусти фарш з овочами, варений рис і гарненько перемішати. Готувати страву ще 3-5 хвилин на невеликому вогні, посипати подрібненою зеленню і зняти з вогню.
  8. Накрити каструлю кришкою і залишити голубці настоюватися на 10-15 хвилин. Розкласти ліниві голубці з каструлі по тарілках і подавати до столу гарячими, бажано зі сметаною. Смачного!

Цікавинки:

  • Голубці - це традиційна страва української кухні, яку готують із капусти та фаршу.
  • Цей рецепт можна змінювати, додавати інші овочі та спеції, щоб створити свій власний унікальний смак.
  • Ліниві голубці можна зберігати в холодильнику до 3-х днів, тому вони є чудовим варіантом для приготування наперед.
  • Замість свино-яловичого фаршу можна використовувати інші види м'яса, такі як куряче, індиче або яловиче. Або ж взагалі обійтись без м'яса та зробити вегетаріанську версію цієї страви.
  • Для збереження більш природного смаку та корисних речовин, можна використовувати органічні та натуральні інгредієнти, а також замінити рафіновану олію на олію холодного віджиму.
  • Капусту можна замінити іншими овочами, наприклад, броколі, морквою, перцем, цибулею чи кабачками, щоб додати свіжості та різноманітності до цієї страви.
  • Ліниві голубці в каструлі - це не тільки простий та смачний рецепт, але й економний, оскільки можна використовувати залишки вже наявних продуктів.