Рецепт тушкованої моркви
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середні моркви (всього близько 350 гр)
- 120 мл молока (можна замінити 70 гр вершкового сиру типу Маскарпоне або Філадельфії)
- 2 ст. чистої води
- 2 ст. рослинного масла
- невеликий пучок петрушки
- пів-ч.л. цукру
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити від шкірки, нарізати тонкими шматочками або соломкою.
- На сковороді розігріти олію, викласти подрібнені овочі та перемішати.
- Влити в сковороду воду, всипати цукор і перемішати.
- Зменшити вогонь практично до мінімуму, накрити кришкою сковороду.
- Тушкувати моркву близько 20-25 хвилин до м'якості під кришкою на слабкому вогні, зрідка помішуючи лопаткою.
- Якщо ви використовуєте вершковий сир - його потрібно додати раніше (через 15-20 хвилин після початку тушкування моркви), перемішати і тушкувати без кришки ще 10-15 хвилин, помішуючи.
- В кінці посолити і поперчити до смаку.
- Якщо ви додаєте молоко, його потрібно влити гарячим через 25 хвилин після початку тушкування моркви, додати сіль, перець за смаком і перемішати.
- Після закипання молока можна знімати сковороду із вогню.
- Зелень промити, подрібнити та посипати нею тушковану моркву.
- Зняти сковороду з вогню розкласти гарнір із моркви по тарілках, подавати до м'яса чи риби. Смачного!
Цей рецепт є ідеальним вибором для батьків, які шукають здорові та смачні страви для своїх дітей. Морква містить велику кількість бета-каротину, який необхідний для здоров'я очей та відповідає за здоров'я шкіри. Також вона містить вітаміни А, С, К та B6, а також калій та фітонутрієнти.
Даний рецепт можна змінювати залежно від смакових уподобань. Наприклад, можна додати часник, цибулю, імбир або інші овочі. Також, замість молока можна використовувати вершки або рослинний замінник молока, наприклад кокосове молоко.