Рецепт картопляних биточків із кропом та часником

Рецепт картопляних биточків із кропом та часником
4.3
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр картопляного пюре
  • 1 яйце
  • невеликий пучок кропу
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картопляне пюре заздалегідь приготувати й повністю остудити. Кріп промити і нашаткувати, додати до пюре і перемішати. Часник очистити і пропустити через часникодавку, додати до пюре, посолити і поперчити його за смаком, знову перемішати.
  2. В окрему ємність вбити яйце, злегка посолити й поперчити його, збовтати виделкою до однорідності. Панірувальні сухарі всипати на окрему невелику тарілку. У пательню влити 2-3 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь.
  3. Із картопляного пюре сформувати невеликі круглі биточки, завтовшки близько 1 см. Вмочити кожен шматочок пюре в яєчну суміш, обваляти в панірувальних сухарях і викласти на сковороду з розігрітою олією.
  4. Смажити картопляні биточки на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків. Перекласти вироби на тарілку, просмажити наступну порцію з решти пюре. Подавати биточки з пюре до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Ці картопляні биточки є чудовим способом використати залишки картопляного пюре, яке часто залишаються після обіду або вечері. Вони також можуть бути виготовлені з самого початку, якщо ви хочете відчути смак домашнього картопляного пюре. Їх легко і швидко готувати, що робить їх ідеальними для останньої хвилини готування перед приходом гостей.