Минтай на пару - ніжна та соковита страва
Кухня
Інгредієнти:
- 2 минтаї
- 1-1,5 ст.л. лимонного соку
- приправа для риби - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Заморожені тушки минтая повністю розморозити в холодильнику. Розморожену або свіжу рибу промити, видалити голову, хвости, плавники і розрізати вздовж на дві частини. Вийняти з філе кістки і порізати його невеликими порційними шматками.
- Скласти філе минтая в миску або пластиковий контейнер, натерти сіллю, перцем і спеціями, влити лимонний сік і перемішати. Накрити ємність кришкою і відправити в холодильник на півгодини (можна на 1-2 години).
- У чаші пароварки закип'ятити воду, викласти на підставку промариновані шматочки риби. Після закипання води накрити каструлю або пароварку кришкою і зменшити вогонь.
- Готувати минтая на пару приблизно 15 хвилин за слабкого кипіння в каструлі (або 10-15 хвилин у пароварці). Зняти кришку, розкласти філе по тарілках і подавати до столу, бажано з овочевим салатом. Смачного!
Минтай - це дуже популярна риба, яку можна знайти у різних водоймах. Вона має низький вміст жиру та високий вміст білка, що робить її ідеальним варіантом для здорового харчування. Минтай також містить вітаміни В12, Д та Омега-3 жирні кислоти, які корисні для здоров'я серця та мозку.
Крім того, парування риби - це дуже простий спосіб приготування. Ви можете використовувати будь-яку пароварку, або навіть спеціальні кухонні пристрої, щоб отримати смачну та корисну рибу.