Яловича печінка у вершках: смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичої печінки
- 250 мл вершків 20%
- 250 мл молока
- 2 цибулини
- невеликий пучок зелені
- борошно - опціонально
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичу печінку промити, зняти плівочку і порізати невеликими шматочками. Злегка відбити кожен шматочок печінки кухонним молоточком, скласти їх у миску і залити молоком. Залишити все на 2 години в холодильнику (краще на ніч).
- Через зазначений час злити молоко, обсушити печінку паперовим рушником і обваляти з усіх боків у борошні. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії, викласти подрібнену печінку в борошні й обсмажити її на сильному вогні протягом 1-2 хвилин, якомога частіше помішуючи.
- Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Перекласти смажену печінку у форму для запікання, попередньо змастивши її олією. На сковорідку влити ще кілька ложок олії та розігріти її.
- Обсмажити в олії на невеликому вогні ріпчасту цибулю до золотистого кольору і викласти зверху на печінку. Вершки посолити і поперчити за смаком (трохи пересолити і переперчити), залити соусом вміст форми для запікання.
- Духовку розігріти до 160С і відправити туди форму з печінкою у вершках на 1,5 години. Вийняти форму, залишити на кілька хвилин остигати. Подавати запечену яловичу печінку у вершковому соусі до столу гарячою, прикрасивши подрібненою зеленню. Смачного!
Цікавинка: Яловича печінка є джерелом багатьох корисних джерел, таких як залізо, вітаміни В12, А та К, а також білки та креатин, який є важливим компонентом для підтримки здоров'я м'язів та мозку. Тому, хоча ця страва може бути висококалорійним, з правильним розумним вживанням яловичої печінки у вершках може бути корисним для організму.