Качка фарширована рисом

Качка фарширована рисом
4.9
(5)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Запечена качка, фарширована рисом, з соусом з яблук та апельсинів, сподобається навіть вибагливому гурману. Приготувати цю страву зможе кожна господиня за допомогою цього поетапного та докладного рецепту.

Інгредієнти:

  • 1 качка вагою приблизно 2 кг
  • 3 яблука
  • 1 великий апельсин
  • 200 г рису
  • 2 ст. л. оливкової олії або майонезу
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. каррі
  • сіль, перець за смаком
  • спеції за смаком (коріандр, базилік, сушений часник, червоний мелений перець)

Рецепт приготування:

  1. Видалити внутрішні органи, жир і шлунок з качки, промити її та обсушити. Посипати шкіру качки сіллю, перцем, спеціями всередині та зовні. Натягнути шкіру зі сторони шиї і зашити отвір грубою ниткою.
  2. У каструлі довести до кипіння близько 0,5 л води, додати 1 ч. л. солі і висипати промитий рис. Варити рис до готовності протягом 20-25 хвилин, після чого відкинути на друшляк і ретельно промити під холодним струмом води. Дати воді повністю стекти.
  3. Розтопити вершкове масло у водяній бані або в мікрохвильовці, охолодити до кімнатної температури. Вимити яблуко, очистити від серцевини і нарізати м'яку частину з шкіркою на дрібні кубики.
  4. Вимити апельсин в теплій воді, нарізати половину на невеликі шматочки (видалити кісточки). Змішати рис, апельсин, яблуко, додати сіль, перець, спеції за смаком і перемішати.
  5. Начинити качку отриманою начинкою з рисом, яблуками і апельсинами, аккуратно зашити отвір грубою ниткою. Залишити качку принаймні на годину при кімнатній температурі (найкраще прибрати її в холодильник на ніч).
  6. Після зазначеного часу розігріти духовку до 200°C. Очистити решту яблук від серцевини і нарізати на дрібні кубики разом з другою половиною апельсина.
  7. Розташувати фрукти на листі, посолити, поперчити і посипати спеціями. Зверху, на шар фруктів, покласти качку, змастити її оливковою олією або майонезом, посипати спеціями і поставити в розігріту духову шафу.
  8. Запікати фаршировану качку з рисом і яблуками потрібно протягом приблизно 2-3 години. Якщо верх добре підрум'янюється, а середина ще не готова - потрібно накрити качку фольгою.
  9. Вийняти лист із духовки та залишити фаршировану качку на 15-20 хвилин охолоджуватися. Нарізати порційними шматочками, розкласти по тарілкам і подавати до столу гарячою, з рисовим гарніром, яблуками і апельсинами. Смачного!