Качка фарширована рисом
Кухня
Запечена качка, фарширована рисом, з соусом з яблук та апельсинів, сподобається навіть вибагливому гурману. Приготувати цю страву зможе кожна господиня за допомогою цього поетапного та докладного рецепту.
Інгредієнти:
- 1 качка вагою приблизно 2 кг
- 3 яблука
- 1 великий апельсин
- 200 г рису
- 2 ст. л. оливкової олії або майонезу
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1 ч. л. каррі
- сіль, перець за смаком
- спеції за смаком (коріандр, базилік, сушений часник, червоний мелений перець)
Рецепт приготування:
- Видалити внутрішні органи, жир і шлунок з качки, промити її та обсушити. Посипати шкіру качки сіллю, перцем, спеціями всередині та зовні. Натягнути шкіру зі сторони шиї і зашити отвір грубою ниткою.
- У каструлі довести до кипіння близько 0,5 л води, додати 1 ч. л. солі і висипати промитий рис. Варити рис до готовності протягом 20-25 хвилин, після чого відкинути на друшляк і ретельно промити під холодним струмом води. Дати воді повністю стекти.
- Розтопити вершкове масло у водяній бані або в мікрохвильовці, охолодити до кімнатної температури. Вимити яблуко, очистити від серцевини і нарізати м'яку частину з шкіркою на дрібні кубики.
- Вимити апельсин в теплій воді, нарізати половину на невеликі шматочки (видалити кісточки). Змішати рис, апельсин, яблуко, додати сіль, перець, спеції за смаком і перемішати.
- Начинити качку отриманою начинкою з рисом, яблуками і апельсинами, аккуратно зашити отвір грубою ниткою. Залишити качку принаймні на годину при кімнатній температурі (найкраще прибрати її в холодильник на ніч).
- Після зазначеного часу розігріти духовку до 200°C. Очистити решту яблук від серцевини і нарізати на дрібні кубики разом з другою половиною апельсина.
- Розташувати фрукти на листі, посолити, поперчити і посипати спеціями. Зверху, на шар фруктів, покласти качку, змастити її оливковою олією або майонезом, посипати спеціями і поставити в розігріту духову шафу.
- Запікати фаршировану качку з рисом і яблуками потрібно протягом приблизно 2-3 години. Якщо верх добре підрум'янюється, а середина ще не готова - потрібно накрити качку фольгою.
- Вийняти лист із духовки та залишити фаршировану качку на 15-20 хвилин охолоджуватися. Нарізати порційними шматочками, розкласти по тарілкам і подавати до столу гарячою, з рисовим гарніром, яблуками і апельсинами. Смачного!