Рецепт тріски по-польськи

Рецепт тріски по-польськи
4.3
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня тріска
  • 5-6 яєць
  • 100 гр вершкового масла
  • 2 ст. л. сметани будь-якої жирності
  • 4 горошини чорного перцю
  • 2 лаврових листа
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вимийте тріску, обсушіть, видаліть голову, хвіст і плавники. Почистіть рибу від внутрішностей і поріжте на не дуже великі шматочки.
  2. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте кусочок вершкового масла (близько 30 г).
  3. Розігріте масло та покладіть шматочки риби. Обсмажуйте їх протягом хвилини з кожного боку.
  4. Залийте рибу киплячою водою, додайте лаврові листочки, горошини чорного перцю та доведіть до кипіння. Варіть тріску близько 15 хвилин після закипання.
  5. В окрему каструлю покладіть яйця, залийте їх холодною водою та поставте на вогонь. Варіть яйця протягом близько 10 хвилин до готовності. Потім злийте кип'яток і покладіть яйця в каструлю з дуже холодною водою, залиште до повного охолодження.
  6. Перенесіть готову рибу на тарілку, а бульйон процідіть через сито від лаврових листів та горошин перцю.
  7. Варені яйця очистіть від шкаралупи та поріжте на дрібні кубики.
  8. У миску змішайте залишок веркового масла (70 г), порізані яйця, близько 200 мл рибного бульйону, в якому варилася тріска, і перемішайте. Поставте миску з соусом на водяну баню.
  9. Готуйте польський соус для тріски протягом 2-3 хвилин до однорідної консистенції масла і бульйону.
  10. Викладіть шматочки тріски на тарілку, полийте соусом і подавайте до столу. Тріска по-польськи ідеально поєднується з картопляним гарніром.

Ця страва може стати справжнім відкриттям для тих, хто не любить рибу, оскільки польський соус надає їй особливого аромату та смаку. Крім того, тріска - це корисна риба, багата на білки та мінерали, що робить цю страву ще й корисною для здоров'я. Тож не вагайтеся і спробуйте приготувати цей рецепт вдома!