Рецепт рибних котлет зі смаком дитинства
Кухня
Інгредієнти:
- банка сардин в маслі (близько 200 г)
- 1 середня цибулина
- 100 г сухого рису
- 1 морква
- 1 яйце
- борошно - за бажанням
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Спочатку треба підготувати рис. Висипати його в сито і ретельно промити під холодною водою. Потім дати йому трохи підсохнути і опустити в каструлю з гарячою водою. Варити при слабкому кипінні близько 20-25 хвилин до готовності. Потім відкинути його на сито, промити під холодною водою і дати стекти.
- Далі потрібно очистити і порізати цибулю та очистити і натерти на крупній терці моркву. Розігріти декілька ложок рослинної олії на сковороді і покласти цибулю. Через декілька хвилин додати моркву і смажити на помірному вогні 2-3 хвилини до м'якості моркви.
- Відкрити банку сардин і ретельно розтерти рибу виделкою (не зливаючи масло). Змішати у мисці роздрібнені сардини, варений рис, сире яйце, піджарену цибулю з морквою і перемішати. Посолити і поперчити за смаком, перемішати.
- Розігріти на сковороді 2-3 столові ложки рослінної олії і на іншій тарілці насипати трохи борошна. З формування отриманої маси утворити невеликі котлети овальної форми і обсипати їх борошном з усіх боків. Покласти на сковороду і смажити на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох боків.
- Покласти котлети на тарілку з паперовим рушником, щоб забрати надмірну олію. Продовжувати смажити котлети з залишку маси. Подавати гарячими зі своїм улюбленим гарніром.