Спочатку треба підготувати рис. Висипати його в сито і ретельно промити під холодною водою. Потім дати йому трохи підсохнути і опустити в каструлю з гарячою водою. Варити при слабкому кипінні близько 20-25 хвилин до готовності. Потім відкинути його на сито, промити під холодною водою і дати стекти.
Далі потрібно очистити і порізати цибулю та очистити і натерти на крупній терці моркву. Розігріти декілька ложок рослинної олії на сковороді і покласти цибулю. Через декілька хвилин додати моркву і смажити на помірному вогні 2-3 хвилини до м'якості моркви.
Відкрити банку сардин і ретельно розтерти рибу виделкою (не зливаючи масло). Змішати у мисці роздрібнені сардини, варений рис, сире яйце, піджарену цибулю з морквою і перемішати. Посолити і поперчити за смаком, перемішати.
Розігріти на сковороді 2-3 столові ложки рослінної олії і на іншій тарілці насипати трохи борошна. З формування отриманої маси утворити невеликі котлети овальної форми і обсипати їх борошном з усіх боків. Покласти на сковороду і смажити на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох боків.
Покласти котлети на тарілку з паперовим рушником, щоб забрати надмірну олію. Продовжувати смажити котлети з залишку маси. Подавати гарячими зі своїм улюбленим гарніром.