Рецепт фаршированої риби

Рецепт фаршированої риби
4.8
(12)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г філе риби (можна використовувати окунь, камбалу, скумбрію або хек)
  • 2 цибулі
  • 250 мл чистої води
  • 2 яйця
  • 50-60 г твердого сиру
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • 2 ст.л. оцту
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У невеликій каструлі змішайте воду з рослинною олією, оцтом, сіллю та молотим чорним перцем. Обидва філе риби (по 300 гр кожне) ретельно промийте і опустіть в каструлю з отриманим маринадом, накрийте кришкою та відправте в холодильник на півгодини (якщо залишити філе пропитуватися маринадом до години - фарширована риба буде ще смачнішою).
  2. Яйця залийте холодною водою та поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь та варіть яйця приблизно 10 хвилин до готовності. Зняти каструлю з плити, злити кип'яток та залити яйця льодяною водою, залишити до повного охолодження.
  3. Цибулю очистіть та дрібно поріжте ножем, на розігрітій сковороді розігрійте пару ложок рослинної олії. Смажте цибулю до золотистого кольору на середньому вогні протягом 3-4 хвилин. Зняти сковороду з вогню та залишити охолоджуватися.
  4. Зелень промийте, обсушіть та нашинкуйте. Охолонуті яйця очистіть від шкаралупи та наріжте дрібними квадратиками, з'єднайте з прожареною цибулею, зеленню, додайте трохи солі та перцю, та розтерти всі інгредієнти виделкою. Сир натріть на грубій терці.
  5. Піч розігрійте до 240 градусів, на деко або форму для запікання покладіть великий лист фольги та змастіть його шматочком вершкового масла. Покладіть на фольгу одне філе (промокнувши його від маринаду серветкою), посипте сиром та змастіть яєчною сумішшю. Посипте начинкою. Рештою сиру, покрийте другим філе. Накрийте фаршировану рибу краями листа фольги (запакуйте в конверт) та відправте в розігріту духовку.
  6. Запікайте фаршировану рибу до готовності приблизно 15 хвилин. Потім вийміть деко, зніміть фольгу та відправте рибу ще на кілька хвилин до золотистого кольору.
  7. Дістаньте готову страву з духовки, наріжте на порційні шматочки та подавайте до столу. Смачного!