Рецепт котлет з топінамбуру з соусом
Кухня
Інгредієнти:
Котлети з топінамбуру:
- 800 г топінамбуру
- 3 жовтки
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. борошна(+ для обсипки котлет)
- 1 ч. л. вершкового масла
- ½ ст. л. панірувальних сухарів
- сіль, перець за смаком
Соус для котлет:
- 200 мл відвару топінамбуру
- 2-3 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. сметани будь-якої жирності
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 ч. л. цукру
Рецепт приготування:
- Почистіть топінамбур від кірки та опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою з 2 ст. л. оцту 9%. Варіть топінамбур до м'якості протягом 15 хвилин.
- Потім надлити воду в окремий посуд, натерти варені овочі на мілкій терці (або протерти через сито). Положіть накрившв кришкою в окремий посуд і дайте повністю охолонути.
- Відокреміть жовтки від білків та додайте по одному жовтку до остудженого топінамбуру, добре перемішуючи кожен раз. Додайте панірувальні сухарі, розм'якшене вершкове масло, сіль та перець за смаком, перемішайте.
- Розігрійте 3-4 ст. л. рослинної олії на сковороді та виложіть котлети з овочевого фаршу, надавши їм овальну форму та обвалявши з усіх боків у борошні. Смажте котлетки з топінамбуру на помірному вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.
- Тим часом приготуйте соус для котлет. Розігрійте на слабкому вогні вершкове масло, додайте до нього борошно та обсмажуйте на маленькому вогні до отримання кремового кольору, постійно помішуюючи.
- У окремій мисці змішайте сметану з томатною пастою, цукром, сіллю та спеціями за смаком.
- Поступово додайте охолоджений відвар з вареного топінамбуру до сметанно-томатної суміші, помішуючи ложкою, щоб отримати однорідну масу.
- Потім тонким струменем влийте отриману рідину в обсмажене борошно, постійно помішуюючи вінчиком або ложкою, доки соус для котлет з топінамбуру не загустіє.
- Готуйте соус до закипання, постійно помішуючи, і зніміть з вогню.
- Подавайте котлети з топінамбуру до столу гарячими з соусом. Смачного!