Рецепт котлет з топінамбуру з соусом

Рецепт котлет з топінамбуру з соусом
4.5
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Котлети з топінамбуру:

  • 800 г топінамбуру
  • 3 жовтки
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. борошна(+ для обсипки котлет)
  • 1 ч. л. вершкового масла
  • ½ ст. л. панірувальних сухарів
  • сіль, перець за смаком

Соус для котлет:

  • 200 мл відвару топінамбуру
  • 2-3 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. сметани будь-якої жирності
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ч. л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Почистіть топінамбур від кірки та опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою з 2 ст. л. оцту 9%. Варіть топінамбур до м'якості протягом 15 хвилин.
  2. Потім надлити воду в окремий посуд, натерти варені овочі на мілкій терці (або протерти через сито). Положіть накрившв кришкою в окремий посуд і дайте повністю охолонути.
  3. Відокреміть жовтки від білків та додайте по одному жовтку до остудженого топінамбуру, добре перемішуючи кожен раз. Додайте панірувальні сухарі, розм'якшене вершкове масло, сіль та перець за смаком, перемішайте.
  4. Розігрійте 3-4 ст. л. рослинної олії на сковороді та виложіть котлети з овочевого фаршу, надавши їм овальну форму та обвалявши з усіх боків у борошні. Смажте котлетки з топінамбуру на помірному вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.
  5. Тим часом приготуйте соус для котлет. Розігрійте на слабкому вогні вершкове масло, додайте до нього борошно та обсмажуйте на маленькому вогні до отримання кремового кольору, постійно помішуюючи.
  6. У окремій мисці змішайте сметану з томатною пастою, цукром, сіллю та спеціями за смаком.
  7. Поступово додайте охолоджений відвар з вареного топінамбуру до сметанно-томатної суміші, помішуючи ложкою, щоб отримати однорідну масу.
  8. Потім тонким струменем влийте отриману рідину в обсмажене борошно, постійно помішуюючи вінчиком або ложкою, доки соус для котлет з топінамбуру не загустіє.
  9. Готуйте соус до закипання, постійно помішуючи, і зніміть з вогню.
  10. Подавайте котлети з топінамбуру до столу гарячими з соусом. Смачного!