Рецепт тонкого тіста для піци на молоці без дріжджів

 Рецепт тонкого тіста для піци на молоці без дріжджів
3.5
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 125 мл молока
  • 2 яйця
  • 2 ст. рослинного масла
  • 1 ч. л. солі
  • щіпка цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю та розмішати. В окрему миску вбити яйця, влити до них молоко, додати олію, сіль та щіпку цукру. Збовтати вилкою до однорідного кольору (збивати не потрібно).
  2. Розмішуючи борошняну суміш, влити тонкою цівкою яєчну масу і вимісити густе тісто. Викласти його на стіл, присипаний борошном і вимішувати руками близько 10 хвилин. Накрити тісто для піци вологим кухонним рушником та залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Деко змастити олією.
  3. Через вказаний час розкатати тісто за формою дека (чим тонше, тим краще бажано, щоб тісто просвічувалося). Викласти на пласт тіста начинку так, щоб близько 2-3 см тіста з обох боків залишалося вільними. Відправити деко в розігріту до 180С духовку.
  4. Випікати піцу з тіста на молоці протягом 30-40 хвилин до рум'яності. Готову піцу нарізати порційними шматочками та подавати до столу гарячою. Смачного!

Для того, щоб піца була смачною і хрусткою, важливо дотримуватися рецепту. Наприклад, не переживайте, якщо тісто виглядає трохи липким - це нормально, тому що тонке тісто швидко висихає в духовці, тому воно повинне бути м'яким і гнучким.

Крім того, ви можете експериментувати з начинками для своєї піци. Додавайте улюблені інгредієнти, які хочете спробувати. Наприклад, сир Моцарелла, томатний соус, бекон, гриби та оливки - це все, що можна додати до цієї піци на тонкому тісті.