Рецепт тонкого тіста для піци на молоці без дріжджів
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 125 мл молока
- 2 яйця
- 2 ст. рослинного масла
- 1 ч. л. солі
- щіпка цукру
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю та розмішати. В окрему миску вбити яйця, влити до них молоко, додати олію, сіль та щіпку цукру. Збовтати вилкою до однорідного кольору (збивати не потрібно).
- Розмішуючи борошняну суміш, влити тонкою цівкою яєчну масу і вимісити густе тісто. Викласти його на стіл, присипаний борошном і вимішувати руками близько 10 хвилин. Накрити тісто для піци вологим кухонним рушником та залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Деко змастити олією.
- Через вказаний час розкатати тісто за формою дека (чим тонше, тим краще бажано, щоб тісто просвічувалося). Викласти на пласт тіста начинку так, щоб близько 2-3 см тіста з обох боків залишалося вільними. Відправити деко в розігріту до 180С духовку.
- Випікати піцу з тіста на молоці протягом 30-40 хвилин до рум'яності. Готову піцу нарізати порційними шматочками та подавати до столу гарячою. Смачного!
Для того, щоб піца була смачною і хрусткою, важливо дотримуватися рецепту. Наприклад, не переживайте, якщо тісто виглядає трохи липким - це нормально, тому що тонке тісто швидко висихає в духовці, тому воно повинне бути м'яким і гнучким.
Крім того, ви можете експериментувати з начинками для своєї піци. Додавайте улюблені інгредієнти, які хочете спробувати. Наприклад, сир Моцарелла, томатний соус, бекон, гриби та оливки - це все, що можна додати до цієї піци на тонкому тісті.