Торт "Панчо з вишнею" - простий та смачний десерт для чаювання

Торт "Панчо з вишнею" - простий та смачний десерт для чаювання
3.4
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта Панчо:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр згущеного молока 
  • 200 гр сметани 15-20%
  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. какао-порошка
  • 1 ч. л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком)

Крем для торта:

  • 0,5 кг сметани 20-25%
  • 150 гр вишні без кісточок (свіжої чи розмороженої)
  • 80 гр цукрової пудри

Шоколадна глазур для торта:

  • 4 ст. молока
  • 4 ст. цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст. какао-порошка

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито з какао-порошком в окрему миску та розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером.
  2. Яйця вбити в миску та збити міксером до однорідності на високій швидкості. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати до його повного розчинення. Потім додати сметану, влити згущене молоко  і змішувати до однорідної консистенції.
  3. Поступово підмішати до отриманої маси борошняну суміш. Соду погасити кількома краплями оцту чи лимонного соку, додати в тісто і швидко перемішати. Перелити бісквітне тісто у форму і поставити її в розігріту духову шафу.
  4. Випікати шоколадний корж за вказаної температури приблизно 40 хвилин. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити до повного остигання. Перекласти бісквіт на тарілку та нарізати невеликими шматочками.
  5. Заморожену вишню необхідно розморозити та злити від соку, відкинувши на сито. Свіжі ягоди вимити та очистити від кісточок. Сметану для крему з'єднати з цукровою пудрою і ретельно перемішати ложкою. Велику круглу миску чи салатницю застелити харчовою плівкою.
  6. У салатниці чи мисці перемішати вишню з кремом та шматочками коржа, накрити краями харчової плівки або великою плоскою тарілкою та прибрати у холодильник. Панчо з вишнею настояти у холодильнику близько 8 годин.
  7. Прикрасити торт можна шоколадною глазур'ю, тертим шоколадом або порошком какао. Для приготування шоколадної глазурі потрібно з'єднати всі інгредієнти (какао, олію, цукор та молоко) у невеликій каструльці та поставити на вогонь. Помішуючи, нагрівати суміш до однорідної консистенції, а потім дати трохи охолонути.
  8. Вийняти миску з холодильника і перевернути торт на плоску тарілку, зверху зняти харчову плівку. Прикрасити готовий торт Панчо зі сметанним кремом теплою глазур'ю, тертим шоколадом або обсипати какао-порошком. Нарізати торт порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей торт є чудовим варіантом для десерту на будь-який захід, будь то вечірка, сімейне чаювання чи день народження. Смак шоколадного бісквіту і сметанного крему з ягодами вишні сподобається всім гостям. Не забудьте прикрасити торт шоколадною глазур'ю або какао-порошком для яскравішого враження. Смачного!