Торт "Панчо з вишнею" - простий та смачний десерт для чаювання
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта Панчо:
- 300 гр борошна
- 200 гр згущеного молока
- 200 гр сметани 15-20%
- 150 гр цукру
- 2 яйця
- 2 ст. какао-порошка
- 1 ч. л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком)
Крем для торта:
- 0,5 кг сметани 20-25%
- 150 гр вишні без кісточок (свіжої чи розмороженої)
- 80 гр цукрової пудри
Шоколадна глазур для торта:
- 4 ст. молока
- 4 ст. цукру
- 50 гр вершкового масла
- 3 ст. какао-порошка
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито з какао-порошком в окрему миску та розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером.
- Яйця вбити в миску та збити міксером до однорідності на високій швидкості. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати до його повного розчинення. Потім додати сметану, влити згущене молоко і змішувати до однорідної консистенції.
- Поступово підмішати до отриманої маси борошняну суміш. Соду погасити кількома краплями оцту чи лимонного соку, додати в тісто і швидко перемішати. Перелити бісквітне тісто у форму і поставити її в розігріту духову шафу.
- Випікати шоколадний корж за вказаної температури приблизно 40 хвилин. Вийняти форму, накрити легким рушником та залишити до повного остигання. Перекласти бісквіт на тарілку та нарізати невеликими шматочками.
- Заморожену вишню необхідно розморозити та злити від соку, відкинувши на сито. Свіжі ягоди вимити та очистити від кісточок. Сметану для крему з'єднати з цукровою пудрою і ретельно перемішати ложкою. Велику круглу миску чи салатницю застелити харчовою плівкою.
- У салатниці чи мисці перемішати вишню з кремом та шматочками коржа, накрити краями харчової плівки або великою плоскою тарілкою та прибрати у холодильник. Панчо з вишнею настояти у холодильнику близько 8 годин.
- Прикрасити торт можна шоколадною глазур'ю, тертим шоколадом або порошком какао. Для приготування шоколадної глазурі потрібно з'єднати всі інгредієнти (какао, олію, цукор та молоко) у невеликій каструльці та поставити на вогонь. Помішуючи, нагрівати суміш до однорідної консистенції, а потім дати трохи охолонути.
- Вийняти миску з холодильника і перевернути торт на плоску тарілку, зверху зняти харчову плівку. Прикрасити готовий торт Панчо зі сметанним кремом теплою глазур'ю, тертим шоколадом або обсипати какао-порошком. Нарізати торт порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей торт є чудовим варіантом для десерту на будь-який захід, будь то вечірка, сімейне чаювання чи день народження. Смак шоколадного бісквіту і сметанного крему з ягодами вишні сподобається всім гостям. Не забудьте прикрасити торт шоколадною глазур'ю або какао-порошком для яскравішого враження. Смачного!