Рецепт: Рибний пиріг з сьомгою та сиром у мультиварці

Рецепт: Рибний пиріг з сьомгою та сиром у мультиварці
3.5
(15)
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру або класичного йогурту
  • 220 гр борошна
  • 2 яйця
  • 100-120 гр слабосоленої сьомги
  • 50 гр твердого сиру
  • невеликий пучок кропу
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти разом із сіллю та розпушувачем через сито в одну миску, розмішати. Яйця вбити в окрему миску і збити вилкою або вінчиком до однорідності. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою кефір.
  2. Помішуючи суху борошняну суміш, влити до неї тонкою цівкою яєчну масу. Вимішати однорідне тісто. Сьомгу та сир нарізати маленькими кубиками однакового розміру. Зелень промити, обсушити та подрібнити.
  3. З'єднати тісто з начинкою та зеленню, перемішати і вилити в чашу мультиварки, попередньо змастивши дно та борти олією. Випікати пиріг із сьомгою в режимі випікання протягом 60 хвилин.
  4. Після звукового сигналу перевернути пиріг з мультиварки на решітку для варіння на пару та повернути його в чашу мультиварки дном догори. Готувати рибний пиріг ще 15 хвилин у тому режимі. Вийняти готовий пиріг на тарілку і залишити трохи охолонути. Нарізати порційними шматочками пиріг і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт пирога з сьомгою та сиром - чудовий вибір для швидкого та смачного обіду чи вечері. Його можна подавати як самостійну страву, так і у поєднанні із салатом чи свіжими овочами.

Якщо у вас немає мультиварки, не переймайтеся, ви можете спекти цей пиріг у духовці. Просто розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть тісто з начинкою у форму і випікайте пиріг приблизно 45-50 хвилин.

Для яскравішого і насиченішого смаку можна додати в начинку пирога трохи зеленої цибулі або базилік. Також можна експериментувати з начинкою, замінивши сьомгу іншу рибу або додавши до неї креветки, мідії або інші морепродукти.