Рецепт домашнього бородинського хліба з використанням хлібопічки

Рецепт домашнього бородинського хліба з використанням хлібопічки
4.2
(11)
Час приготування: 450 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр житнього борошна
  • 200 гр цільнозернового борошна
  • 220 мл чистої води
  • 100 мл окропу
  • 30 гр житнього солоду
  • 30 гр родзинок 
  • 2 ст. сухого білого вина або винного оцту
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. рослинного масла
  • 4-5 гр сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленого коріандру

Рецепт приготування страви:

  1. Солод залити окропом і розмішати, коріандр потовкти у ступці (можна подрібнити кавомолкою). Просіяти через сито обидва види борошна, додати коріандр, родзинки та перемішати.
  2. Всипати в чашу хлібопічки дріжджі, потім борошняну суміш, сіль і цукор. Влити запарений солод, чисту воду, додати олію та вино/оцет. Готувати бородинський хліб у хлібопічці 3 години 40 хвилин у режимі Житній хліб.
  3. Після звукового сигналу відкрити хлібопічку і вийняти хліб на решытку, залишити його остигати. Після повного остигання можна нарізати домашній бородинський хліб порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт - чудовий вибір для тих, хто хоче спробувати щось нове та корисне в готуванні. Бородинський хліб містить багато корисних речовин, таких як клітковина, вітаміни та мінерали, що покращують здоров'я травного тракту та допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань. Крім того, готування хліба в хлібопічці дозволяє значно зекономити час та зусиля, що робить цей рецепт ще більш привабливим для зайнятих людей.