Ананасовий пиріг з карамельною скоринкою
Кухня
Інгредієнти:
- банку консервованих ананасів (вагою близько 450 гр)
- 300 гр борошна
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 120 мл ананасового соку (можна використовувати сироп, у якому були ананаси)
- 100 гр вершкового масла
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. солі
- 1/6 ч. л. ваніліну
Рецепт приготування страви:
- На дно форми для випічки щільно один одного викласти кільця або півкільця ананаса. У невеликій каструльці з'єднати половину вершкового масла з 3 ст.л. цукру та поставити на невеликий вогонь.
- Розтопити карамель, помішуючи, на слабкому вогні до розчинення цукру. Потім збільшити вогонь і довести суміш до кипіння, проварити протягом 2-3 хвилин, якомога частіше помішуючи. Зняти каструлю з вогню та залити гарячою карамеллю ананаси у формі для випікання пирога.
- Вершкове масло, що залишилося залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі або злегка розтопити на водяній бані, щоб воно стало м'яким. Яйця вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі, щоб трохи нагрілися.
- В окрему миску просіяти через сито борошно з розпушувачем, сіллю, ваніліном та розмішати. Збити вершкове масло міксером до пишності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився (приблизно 150 гр) і збивати ще пару хвилин до його розчинення.
- Вбити в масляний крем по одному яйцю і змішувати на високих обертах ще 5 хвилин. Наприкінці влити ананасовий сік чи сироп із банки та збити протягом 1-2 хвилин. Підмішати до отриманої маси борошняну суміш, просіюючи, і вимішати лопаткою однорідне тісто. Залити тістом ананаси з карамеллю та поставити форму у розігріту до 180С духовку.
- Випікати пиріг із консервованими ананасами протягом 40 хвилин до золотистого кольору. Вийняти з духовки форму, накрити легким рушником та залишити на 5-10 хвилин. Перевернути ананасовий пиріг на тарілку, дати йому постояти і нарізати на шматочки. Приємного чаювання!
Цей пиріг можна подавати на десерт під час вечері з родиною та друзями. Ананасовий пиріг також буде чудовим додатком до чаю або кави. Карамельна скоринка додасть піку зворушення до цього десерту, тому не дивуйтесь, якщо у вас з'явиться бажання приготувати його знову і знову!