Творожні кекси з манкою: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр творогу
- 4 яйця
- 150 гр сметани 15%
- 6 ст. манної крупи
- 6 ст. цукру
- 50-60 гр вершкового масла
- 2 ч. л. розпушувача
- 5 г ванільного цукру або 1/5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Творог протерти через сито, пропустити через м'ясорубку або в блендері. Додати до творогу цукор, ванілін або ванільний цукор і ще раз збити в блендері або ретельно розтерти вилкою до однорідності.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння. Повністю остудити масло до кімнатної температури. Вбити творожну масу по одному яйця і розтерти вилкою до однорідності або збити міксером/блендером.
- Додати до творожної маси манку, розпушувач та перемішати. Влити розтоплене масло, сметану і вимішати до однорідності. Залишити творожне тісто для кексів на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб манна крупа трохи набрякла (не обов'язково).
- Духовку розігріти до 180/200С, формочки для кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном або манкою (силіконові формочки змащувати і нічим не присипати). Розкласти тісто, що "підійшло" по формах і поставити їх в розігріту духовку.
- Випікати кекси з манкою до рум'яності протягом 25 хвилин. Вийняти форми з духовки і залишити до повного остигання. Охолодженні кекси вийняти з форм і подавати до столу. Приємного чаювання!
Ці творожні кекси з манкою можна приготувати з різними смаковими додатками, такими як лимонна цедра або апельсиновий сік, які додадуть ще більше аромату та смаку. Також, їх можна прикрасити свіжими фруктами, вершками чи шоколадними стружками. Вони також чудово підходять як сніданок або перекус, а не тільки як десерт. Вони незабутньо задовольнять ваші смакові рецептори!