Рецепт Сербського Коху з Ванільним Молоком
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для пирога:
- 6 яєць
- 6 ст. цукру
- 4 ст. манної крупи
- 4 ст. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
Молочна заливка для сербського коха:
- 0,5 л молока
- 50 гр цукру
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і прибрати в морозилку на 1-2 хвилини. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і рівномірно обсипати борошном або манкою стінки і дно. В окрему миску просіяти через сито борошно з манкою та розпушувачем, перемішати.
- Білки вийняти з морозильної камери, додати щіпку солі та збити міксером на високих обертах до стійких піків. Не перестаючи збивати білкову піну, всипати тонкою цівкою цукор і змішувати до його повного розчинення.
- Збиваючи білковий крем міксером, додати по одному жовтки, вимішуючи після кожного до однорідності. Поступово підмішати в яєчну масу борошно і вимішати однорідне тісто. Перелити його в заздалегідь приготовлену форму для випікання і поставити в розігріту духову шафу.
- Випікати сербський кох до рум'яного верху близько 20-25 хвилин. Вийняти форму з духовки та нарізати пиріг порційними шматочками (квадратами чи ромбами). У каструлю влити молоко та поставити його на середній вогонь.
- Помішуючи, нагріти молоко до 60-70С (але не доводячи до кипіння) і зняти з вогню, додати цукор з ванільним цукром і розмішувати до повного розчинення. Теплий пиріг (не виймаючи із форми) залити ванільним молоком і залишити до повного остигання.
- Сербський кох із молочною заливкою повинен настоятися в холодильнику близько 8-10 годин до повного всмоктування рідини. Вийняти форму з холодильника та подавати просочені порційні шматочки пирога до столу. Приємного чаювання!
Сербський Кох - це відмінний вибір для солодкого десерту, який підійде для будь-якої вечері. Цей пиріг має ніжну текстуру та просочений ванільним молоком, що робить його надзвичайно м'яким та соковитим. Крім того, він дуже простий у приготуванні та складається з доступних інгредієнтів. Спробуйте цей десерт разом з родиною або друзями та насолоджуйтеся його неперевершеним смаком!