Здобні жайворонки з родзинками - простий та смачний рецепт

Здобні жайворонки з родзинками - простий та смачний рецепт
3.5
(7)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 50 гр вершкового масла
  • 2 ст. води
  • 2 ст. цукру (+ 2 ст.л. для сиропу)
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 1/4 ч. л. солі
  • + родзинки для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до 35С, додати сіль із цукром та дріжджами, ретельно розмішати і залишити на 15-20 хвилин у теплому місці. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Потім розтерти масло з борошном руками до отримання маслянистої крихти. Помішуючи борошняну суміш, влити дріжджову опару, що підійшла, і вимісити тісто. Накрити його легким і злегка вологим рушником, залишити на 1-1,5 години у теплому місці.
  3. Тісто, що підійшло, обім'яти, накрити легким рушником і залишити на півгодини-годину в теплі. Вийняти тісто з миски на присипаний борошном стіл і розділити на 20-25 рівних шматочків. З кожного шматочка спочатку розтягнути джгутик близько 10-15 см завдовжки, а потім згорнути з нього вузлик (не щільно).
  4. Деко змастити олією, перекласти на нього вироби із здобного тіста. Родзинки нарізати на дуже дрібні шматочки. Одному кінці вузлика надати форму голови жайворонка, встромити шматочки родзинок на місце очей і зробити дзьобик. Другий кінець вузлика трохи приплющить і зробити невеликі розрізи у вигляді пір'я, такі ж надрізи можна зробити і з боків жайворонка.
  5. Змастити поверхню кожної булочки підсолодженим молоком, духовку розігріти до 180/200С. Випікати жайворонків із тіста близько 25 хвилин до рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити вироби остигати на 10-15 хвилин. Готові жайворонки з дріжджового тіста смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Жайворонки з родзинками- це чудовий варіант для домашньої випічки. Вони можуть бути ідеальною вишуканою закускою на будь-який захід. Не лише смаколики, але і їхній вигляд допоможуть створити святкову атмосферу на вашому столі. Додайте у цей рецепт свої улюблені інгредієнти, щоб створити унікальний смак. Приготуйте здобні жайворонки з родзинками та насолоджуйтеся ніжністю та ароматом цієї випічки.