Здобні жайворонки з родзинками - простий та смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 50 гр вершкового масла
- 2 ст. води
- 2 ст. цукру (+ 2 ст.л. для сиропу)
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 1/4 ч. л. солі
- + родзинки для прикраси
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до 35С, додати сіль із цукром та дріжджами, ретельно розмішати і залишити на 15-20 хвилин у теплому місці. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Потім розтерти масло з борошном руками до отримання маслянистої крихти. Помішуючи борошняну суміш, влити дріжджову опару, що підійшла, і вимісити тісто. Накрити його легким і злегка вологим рушником, залишити на 1-1,5 години у теплому місці.
- Тісто, що підійшло, обім'яти, накрити легким рушником і залишити на півгодини-годину в теплі. Вийняти тісто з миски на присипаний борошном стіл і розділити на 20-25 рівних шматочків. З кожного шматочка спочатку розтягнути джгутик близько 10-15 см завдовжки, а потім згорнути з нього вузлик (не щільно).
- Деко змастити олією, перекласти на нього вироби із здобного тіста. Родзинки нарізати на дуже дрібні шматочки. Одному кінці вузлика надати форму голови жайворонка, встромити шматочки родзинок на місце очей і зробити дзьобик. Другий кінець вузлика трохи приплющить і зробити невеликі розрізи у вигляді пір'я, такі ж надрізи можна зробити і з боків жайворонка.
- Змастити поверхню кожної булочки підсолодженим молоком, духовку розігріти до 180/200С. Випікати жайворонків із тіста близько 25 хвилин до рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити вироби остигати на 10-15 хвилин. Готові жайворонки з дріжджового тіста смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Жайворонки з родзинками- це чудовий варіант для домашньої випічки. Вони можуть бути ідеальною вишуканою закускою на будь-який захід. Не лише смаколики, але і їхній вигляд допоможуть створити святкову атмосферу на вашому столі. Додайте у цей рецепт свої улюблені інгредієнти, щоб створити унікальний смак. Приготуйте здобні жайворонки з родзинками та насолоджуйтеся ніжністю та ароматом цієї випічки.