У каструлі закип'ятити воду, посолити її і всипати промитий рис. Варити крупу до напівготовності впродовж 10 хвилин за слабкого кипіння. Відкинути рис на друшляк і промити під струменем прохолодної води, дати стекти зайвій воді.
Тим часом хліб поламати на дрібні шматочки, залити молоком і залишити на 10-15 хвилин. Фарш накрити харчовою плівкою і відбити молоточком до м'якості. Дві цибулини очистити від лушпиння і порізати великими шматочками.
Пропустити цибулю і хліб (молоко злити) через м'ясорубку, з'єднати з фаршем, рисом, посолити і поперчити за смаком і перемішати. Вбити до фаршу з рисом і цибулею сире яйце, за потреби влити трохи молока від хліба, щоб маса вийшла в'язка. Усе добре перемішати.
2 цибулини, що залишилися, очистити та порізати дрібними шматочками, моркву очистити та натерти на крупній тертці. У чашу мультиварки влити 50 мл олії та поставити режим Випічка на 10 хвилин.
Всипати в розігріту олію подрібнену цибулю й обсмажити її до прозорості, періодично помішуючи. Додати до цибулі терту моркву й обсмажувати, помішуючи, до м'якості овочів і закінчення програми.
Із фаршу з рисом сформувати невеликі кульки, вагою від 60 до 80 гр. Приготувати сметанний соус для тефтелей у мультиварці. Перекласти овочеву засмажку у велику миску або каструлю, додати половину сметани, борошно і гарненько перемішати. Потім додати сметану, що залишилася, сіль, перець, спеції за смаком і перемішати.
Залити сметанний соус із засмажкою чистою водою і перемішати. Скласти в чашу мультиварки з рослинною олією, що залишилася, зліплені з фаршу тюфтельки, залити сметанною заливкою і закрити кришку.
Готувати тюфтельки в сметанному соусі в мультиварці 40 хвилин у режимі Тушкування. Після звукового сигналу додати спеції, подрібнену свіжу зелень, знову закрити кришку мультиварки і залишити страву на 10 хвилин.
Зняти кришку, розкласти тюфтельки по тарілках і подавати до столу гарячими зі сметанною підливою. Смачного!