Ніжні курячі биточки з вершками: рецепт на кожен день

Ніжні курячі биточки з вершками: рецепт на кожен день
4.0
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе або 1 куряча грудка (загальна вага філе - 500 гр)
  • 120 мл вершків 15% (можна замінити сметаною)
  • 120 мл молока
  • 2 скибочки білого хліба (всього 40 гр)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе відокремити від шкіри та кісток, промити й обсушити серветкою. Пропустити філе через м'ясорубку, додати сіль і перець за смаком, перемішати.
  2. Хліб поламати на шматочки, скласти в невелику миску і залити молоком, залишити на 10-15 хвилин. Злити молоко, додати хліб до курячого фаршу і перемішати. Додати до отриманої маси вершки або сметану і ще раз вимішати до однорідності.
  3. На пательню влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь. З фаршу вологими руками сформувати кілька овальних биточків, злегка відбити їх поплескувальними рухами і викласти на розігріту сковороду з олією.
  4. Смажити курячі биточки до рум'яної скоринки на помірному вогні. Потім перевернути котлети на інший бік, накрити кришкою і зменшити вогонь, готувати ще 4-5 хвилин. Перекласти готові биточки з курячого фаршу на тарілку, дати їм трохи охолонути.
  5. Таким чином просмажити на сковороді весь фарш, що залишився. Подавати курячі биточки до столу гарячими, з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт можна змінити за вашим бажанням, додавши до фаршу різноманітні трави, спеції, сир або овочі. Наприклад, можна додати до фаршу цибулю або часник для насичення смаку, або паприку та куркуму для більш гострого смаку.