Шашлик на вині з неповторним смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 3 цибулини
- 250 мл білого сухого вина
- 1 ст.л. горошин духмяного перцю
- 2 лаврові листки
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, насухо обтерти паперовим рушником або серветками. Нарізати м'ясо шматочками невеликого розміру і скласти в миску. Цибулю очистити та порізати півкільцями.
- З'єднати м'ясо з білим вином і цибулею, додати спеції та приправи за смаком, перемішати. Накрити миску кришкою і прибрати в холодильник на 10-12 годин для маринування.
- Через зазначений час вийняти миску з холодильника, додати сіль, чорний мелений перець за смаком і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Нанизати мариноване м'ясо у вині на шпажки і закріпити над мангалом із тліючим вугіллям.
- Готувати свинячий шашлик приблизно півгодини, періодично повертаючи м'ясо, щоб воно вкрилося рівномірною рум'яною скоринкою. Готовий шашлик на вині подавати до столу гарячим, з будь-яким соусом і гарніром на ваш смак. Смачного!
Цікавинки:
- Якщо ви хочете зробити шашлик на вині ще більш ароматним, можете додати до маринаду інші приправи, наприклад, тим'ян, розмарин, або коріандр. Це додасть нових нюансів смаку та аромату.
- Якщо у вас немає можливості готувати шашлик на мангалі, можете спробувати його запікти у духовці. Просто покладіть м'ясо разом із маринадом у форму для запікання та запікайте при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин, періодично перемішуючи.