Рецепт сирних кульок з часником: швидко, смачно та доступно!
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр твердого сиру
- 200 гр плавленого сиру
- 80 гр майонезу
- 1 яйце
- 10 зубчиків часнику
- невеликий пучок кропу та/або петрушки
- невеликий пучок зеленої цибулі
Рецепт приготування страви:
- Яйце покласти в невелику каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання трохи зменшити вогонь та варити яйце протягом 10 хвилин. Злити окріп, залити варене яйце холодною водою і залишити до повного остигання.
- Зелень із зеленою цибулею промити, обсушити і нашаткувати, розтерти з щіпкою солі. Часник очистити і дуже дрібно нарізати, можна пропустити через часникодавку чи натерти на дрібній тертці. Очистити яйце від шкаралупи і натерти на великій тертці разом із плавленими сирками та твердим сиром.
- З'єднати обидва види сиру з яйцем і часником в одній мисці, додати майонез і ретельно розтерти вилкою до отримання однорідної в'язкої консистенції. З отриманої сирної маси сформувати близько 10 кульок середнього розміру, викласти їх на дошку.
- Обваляти кожну кульку в подрібненій зелені і перекласти на тарілку. Перед подачею бажано залишити сирні кульки на півгодини-годину у холодильнику.
Цікаво, що сирні кульки є популярною закускою у багатьох країнах світу, наприклад, в Італії вони відомі як аранчіні, а в Іспанії як крокетас. Вони можуть бути виготовлені з різних видів сиру та приправ, що надає їм різноманітності в смаку.
Загалом, сирні кульки з часником - це відмінна ідея для перекусу або просто для того, щоб порадувати себе та гостей смачною та простою закускою. Не бійтеся експериментувати з рецептом, додавати різні інгредієнти та приправи, щоб створити свій власний смак.