Рецепт сирних кульок з часником: швидко, смачно та доступно!

 Рецепт сирних кульок з часником: швидко, смачно та доступно!
4.4
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр твердого сиру
  • 200 гр плавленого сиру
  • 80 гр майонезу
  • 1 яйце
  • 10 зубчиків часнику
  • невеликий пучок кропу та/або петрушки
  • невеликий пучок зеленої цибулі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйце покласти в невелику каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання трохи зменшити вогонь та варити яйце протягом 10 хвилин. Злити окріп, залити варене яйце холодною водою і залишити до повного остигання.
  2. Зелень із зеленою цибулею промити, обсушити і нашаткувати, розтерти з щіпкою солі. Часник очистити і дуже дрібно нарізати, можна пропустити через часникодавку чи натерти на дрібній тертці. Очистити яйце від шкаралупи і натерти на великій тертці разом із плавленими сирками та твердим сиром.
  3. З'єднати обидва види сиру з яйцем і часником в одній мисці, додати майонез і ретельно розтерти вилкою до отримання однорідної в'язкої консистенції. З отриманої сирної маси сформувати близько 10 кульок середнього розміру, викласти їх на дошку.
  4. Обваляти кожну кульку в подрібненій зелені і перекласти на тарілку. Перед подачею бажано залишити сирні кульки на півгодини-годину у холодильнику.

Цікаво, що сирні кульки є популярною закускою у багатьох країнах світу, наприклад, в Італії вони відомі як аранчіні, а в Іспанії як крокетас. Вони можуть бути виготовлені з різних видів сиру та приправ, що надає їм різноманітності в смаку.

Загалом, сирні кульки з часником - це відмінна ідея для перекусу або просто для того, щоб порадувати себе та гостей смачною та простою закускою. Не бійтеся експериментувати з рецептом, додавати різні інгредієнти та приправи, щоб створити свій власний смак.