Як засолити скумбрію в розсолі
Кухня
Інгредієнти:
- 3 середні скумбрії (свіжі чи заморожені)
- 1 л води
- лушпиння 3х цибулин - не обов'язково
- 3 ст. солі
- 2 ст. чорного чаю
- 1,5-2 ст. цукру
Рецепт приготування страви:
- Заморожену скумбрію потрібно попередньо накрити харчовою плівкою та залишити розморожуватись на добу в холодильнику. Свіжу або розморожену рибу промити і випатрати, видалити голову та плавці (не обов'язково). Якщо ви хочете засолити скумбрію в розсолі разом із головами, обов'язково потрібно видалити зябра.
- У каструлі з'єднати всі інгредієнти для розсолу (цибулеве лушпиння, чай, сіль, цукор, холодну воду) і поставити на вогонь. Помішуючи, довести розсіл до кипіння і зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою і залишити до повного остигання.
- Скумбрію покласти в скляну або емальовану ємність. Процідити охолоджений розсіл через сито, залити їм рибу, накрити кришкою і прибрати в холодильник. Скумбрія в розсолі має настоятися близько 3 діб. При цьому щодня потрібно 1-2 рази перевертати рибу, щоб вона рівномірніше просочилася маринадом.
- Готову скумбрію вийняти з розсолу, перекласти на тарілку і порізати порційними шматочками. Смачного!
Скумбрія - це досить доступна та корисна риба, що містить багато білків та Омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця та судин. Засолювання є одним з найпопулярніших способів збереження риби на довгий термін, а скумбрія в розсолі - це смачна та проста закуска для будь-якої вечері. Не соромтеся експериментувати зі смаками та інгредієнтами, щоб знайти свій ідеальний рецепт засоленої скумбрії.