Маринований язик
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичих чи свинячих язиків
- 50 мл рослинної олії
- кілька зеленої цибулі
- 2-3 ст. чистої води
- 2 ст. рисового оцту (можна замінити яблучним)
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. л. соєвого соусу
- пів-ч.л. цукру
- приправа "хмелі-сунелі" за смаком
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Язик промити і опустити в каструлю з великою кількістю окропу, додати лавровий лист і кілька горошин запашного або чорного перцю. Варити язики за слабкого кипіння протягом 1,5-2 годин до готовності.
- Потім злити окроп, залити язики крижаною водою і відразу зняти з них шкіру, не виймаючи з води. Очищені від шкіри язики повністю остудити, а потім нарізати тонкими скибочками або соломкою.
- Цибулю промити і нашаткувати. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем, з'єднати в одній мисці з язиком і перемішати. Залишити закуску на 15 хвилин при кімнатній температурі, а тим часом приготувати маринад.
- В окремій ємності змішати чисту воду з олією, оцтом, соєвим соусом, сіллю, цукром, чорним меленим перцем та спеціями. Добре збити всі інгредієнти для соусу виделкою, щоб вийшла цілком однорідна консистенція.
- Заправити закуску з язика отриманим маринадом, додати подрібнену зелену цибулю і знову перемішати. Залишити маринуватися язик на 6-8 годин у холодильнику. Через вказаний час злити маринад і подавати маринований язик до столу. Смачного!
Маринований язик - це страва, яка підійде як для буденного повсякденного обіду, так і для святкового столу. Якщо ви хочете додати трохи екзотики в своє життя, спробуйте цей рецепт. Насичений м'ясний смак язика, поєднаний з ароматним маринадом і спеціями, зроблять цю страву незабутньою. Маринований язик також можна подати як гарнір до основної страви або як закуску на зустрічі з друзями. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь кожним ковтком цієї чудової закуски!