Рецепт гарбузового пирога зі згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для гарбузового пирога:
- 220 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 70 г цукру
- 1 яйце
- щіпка солі
Гарбузова начинка зі згущеним молоком:
- 0,7 кг гарбуза
- банка згущеного молока (350-400 г)
- 2 яйця
- 1/2 ч. ложки молотої кориці
- 1/2 ч. ложки сухого молотого імбиру
- щіпка молотого мускатного горіха
Інструкції:
- Терте масло змішати з борошном та розтерти руками до крихти. Додати сіль, цукор та ще раз розтерти. Додати сире яйце з холодильника та замісити гладке тісто, сформувати шар, обгорнути плівкою та поставити в холодильник на 1 годину.
- Гарбуз очистити від насіння та шкірки, викласти на деко, змащений рослинною олією або застелений пергаментним папером, та поставити в розігріту духовку. Запікати гарбуз до м'якості, близько 20 хвилин при 180 градусах.
- Вийняти деко та подрібнити гарбуз до однорідного стану за допомогою блендера, м'ясорубки.
- Додати трохи до теплого гарбузового пюре згущене молоко та розмішати. Додати до гарбузової начинки корицю, імбир, мускатний горіх, сирі яйця та ще раз добре перемішати.
- Вийняти тісто з холодильника, розкласти на дно форми для випічки та рівномірно розподілити по всьому дну, сформувати краї близько 3 см. Розігріти духовку до 200 градусів. Вилити в форму з тістом начинку з гарбуза та поставити пиріг в розігріту духовку.
- Через 15 хвилин знизити температуру до 160 градусів та пекти гарбузовий пиріг зі згущеним молоком до готовності близько 45 хвилин. Вийняти форму з духовки та залишити до повного охолодження. Охолоджений пиріг прикрасити на свій смак, порізати на порційні кусочки та насолоджуватися!
Цей гарбузовий пиріг зі згущеним молоком стане відмінним варіантом для десерту на будь-яке свято або звичайний вечір. Він має ніжну текстуру, чудовий смак та аромат, що зможуть підкорити серця навіть тих, хто не є шанувальником гарбуза. Крім того, цей пиріг може бути відмінним варіантом для дітей, які не люблять їсти овочі, але з радістю скуштують його, не знаючи, що вони є його складовою частиною.