Рецепт: Мус з риби з лимоном та зеленою цибулею

Рецепт: Мус з риби з лимоном та зеленою цибулею
3.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр філе скумбрії гарячого копчення
  • 100 гр сирного сиру (типу Філадельфії) або несолодкої сирної маси
  • пів-лимона
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1 ст. сметани
  • 1 ч. л. гірчиці
  • пів-ч.л. тертої лимонної цедри

Рецепт приготування страви:

  1. Філе копченої скумбрії відокремити від кісток та шкіри, відкласти на окрему тарілку. Лимон покласти на кілька хвилин у миску із гарячою водою. Потім вийняти його, розрізати навпіл і вичавити з половини сік, процідити через сито. Зняти з лимона тонкий шар цедри і натерти на дрібній тертці.
  2. З'єднати в одній ємності філе риби, сметану, сир або масу, лимонний сік, цедру, гірчицю і подрібнити за допомогою блендера до однорідної консистенції. Можна також подрібнювати все за допомогою комбайна, м'ясорубки або ретельно розтирати вилкою.
  3. Зелену цибулю промити, обсушити і нашаткувати, додати масу зі скумбрії і збити вінчиком до пишності. Розкласти отриманий мус у порційні форми, розрівняти і поставити на 2 години в холодильник.
  4. Подавати мус з риби до столу охолодженим як закуску, можна використовувати для приготування канапе або бутербродів. Смачного!

Цей мус з риби стане прекрасним доповненням до будь-якого столу. Він має ніжний смак копченої скумбрії, свіжий аромат лимона та зеленої цибулі, які ідеально поєднуються між собою.

Якщо ви хочете зробити цю страву ще цікавішою, можете експериментувати з іншими видами риби, такими як лосось або форель. Ви також можете додати до мусу інші інгредієнти, наприклад, часник, свіжий перець або базилік.