Рецепт крабових паличок в клярі
Кухня
Інгредієнти:
- 220 гр крабових паличок
- 2 яйця
- 75 гр борошна
- 50 мл молока
- 1 ч. л. лимонного соку
- приправи та спеції за смаком (паприка, куркума, орегано, хмелі-сунелі тощо)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Крабові палички (попередньо розморозити) скласти в миску, додати лимонний сік, спеції та приправи до смаку, добре перемішати. Залишити крабові палички промаринуватися на півгодини при кімнатній температурі.
- Через вказаний час приготувати кляр: жовтки відокремити від білків, останні прибрати на пару хвилин у морозилку. Жовтки з'єднати з молоком, сіллю, перцем і збити вилкою до однорідності. Підмішати борошно до отриманої суміші і вимішати до однорідної консистенції.
- Білки вийняти з морозилки та збити міксером на високій швидкості до стійких піків. Підмішати білки до тіста лопаткою рухами зверху донизу. На сковороду влити близько 100 мл олії, поставити на вогонь та розігріти.
- Кожну крабову паличку почергово вмочити у кляр і викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити крабові палички на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Тарілку застелити паперовим рушником або серветками, викласти на нього смажені крабові палички, щоб увібрався зайвий жир.
- Тим часом просмажити на сковороді з розігрітою олією наступну партію крабових паличок з кляром. Подавати готову закуску до столу в теплому або в охолодженому вигляді. Смачного!
Крабові палички - це відмінний вибір для закуски на будь-який випадок. Вони підходять як для святкового столу, так і для простого вечернього перегляду фільмів. Крім того, їх можна швидко та легко приготувати з найпростіших інгредієнтів, які можуть бути в наявності у кожному домі. Крабові палички в клярі - це чудова закуска, яка прикрасить будь-який стіл та підійде до будь-якого напою. Спробуйте цей простий рецепт та насолоджуйтесь неймовірним смаком!