Рецепт крабових паличок в клярі

Рецепт крабових паличок в клярі
5.0
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Ланч
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр крабових паличок
  • 2 яйця
  • 75 гр борошна
  • 50 мл молока
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • приправи та спеції за смаком (паприка, куркума, орегано, хмелі-сунелі тощо)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Крабові палички (попередньо розморозити) скласти в миску, додати лимонний сік, спеції та приправи до смаку, добре перемішати. Залишити крабові палички промаринуватися на півгодини при кімнатній температурі.
  2. Через вказаний час приготувати кляр: жовтки відокремити від білків, останні прибрати на пару хвилин у морозилку. Жовтки з'єднати з молоком, сіллю, перцем і збити вилкою до однорідності. Підмішати борошно до отриманої суміші і вимішати до однорідної консистенції.
  3. Білки вийняти з морозилки та збити міксером на високій швидкості до стійких піків. Підмішати білки до тіста лопаткою рухами зверху донизу. На сковороду влити близько 100 мл олії, поставити на вогонь та розігріти.
  4. Кожну крабову паличку почергово вмочити у кляр і викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити крабові палички на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Тарілку застелити паперовим рушником або серветками, викласти на нього смажені крабові палички, щоб увібрався зайвий жир.
  5. Тим часом просмажити на сковороді з розігрітою олією наступну партію крабових паличок з кляром. Подавати готову закуску до столу в теплому або в охолодженому вигляді. Смачного!

Крабові палички - це відмінний вибір для закуски на будь-який випадок. Вони підходять як для святкового столу, так і для простого вечернього перегляду фільмів. Крім того, їх можна швидко та легко приготувати з найпростіших інгредієнтів, які можуть бути в наявності у кожному домі. Крабові палички в клярі - це чудова закуска, яка прикрасить будь-який стіл та підійде до будь-якого напою. Спробуйте цей простий рецепт та насолоджуйтесь неймовірним смаком!