Рецепт солоних груздів на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг груздів
- 500-600 гр солі великого помолу
- 3-5 головок часнику
- 1 корінь хрону
- декілька листочків хрону та вишні
- 2-3 гілочки кропу (без шапочок)
Рецепт приготування:
- Почистіть грузді ножем і добре промийте.
- Покладіть чисті гриби в пластиковий або скляний посуд і залейте холодним розсолом (на 1 літр води 2 чайні ложки солі).
- Зверху накрийте плоскою тарілкою та поставте гніт вагою 1,5 кг.
- Залиште грузді в розсолі на 3 дні в прохолодному місці. При цьому 2 рази на день змінюйте воду та свіжий розсіл.
- Після вказаного часу очистіть зубчики часнику, листочки хрону та вишні промийте. Корінь хрону очистіть та поріжте соломкою.
- Спустивши воду, обсушіть гриби паперовими рушниками.
- Укладіть грузді в пластиковий або скляний посуд шарами, пересипаючи їх сіллю, зубчиками часнику та коренем хрону.
- Накрийте гриби марлею, складеною в три шари, викладіть на неї листочки хрону та вишні. Накрийте все великою тарілкою або блюдцем та поставте гніт вагою приблизно 1-2 кг.
- Коли розсол повністю покриє гриби, їх можна залишити в такому стані на місяць в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
- Після місяця розкладіть солоні гриби по стерильним банкам, накрийте марлею та зберігайте в холодильнику.
- Солоні грузді можна зберігати в тій самій ємності, в якій вони настоювалися, протягом 3-4 місяців.