Рецепт солоних груздів на зиму

Рецепт солоних груздів на зиму
4.4
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 300 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг груздів
  • 500-600 гр солі великого помолу
  • 3-5 головок часнику
  • 1 корінь хрону
  • декілька листочків хрону та вишні
  • 2-3 гілочки кропу (без шапочок)

Рецепт приготування:

  1. Почистіть грузді ножем і добре промийте.
  2. Покладіть чисті гриби в пластиковий або скляний посуд і залейте холодним розсолом (на 1 літр води 2 чайні ложки солі).
  3. Зверху накрийте плоскою тарілкою та поставте гніт вагою 1,5 кг.
  4. Залиште грузді в розсолі на 3 дні в прохолодному місці. При цьому 2 рази на день змінюйте воду та свіжий розсіл.
  5. Після вказаного часу очистіть зубчики часнику, листочки хрону та вишні промийте. Корінь хрону очистіть та поріжте соломкою.
  6. Спустивши воду, обсушіть гриби паперовими рушниками.
  7. Укладіть грузді в пластиковий або скляний посуд шарами, пересипаючи їх сіллю, зубчиками часнику та коренем хрону.
  8. Накрийте гриби марлею, складеною в три шари, викладіть на неї листочки хрону та вишні. Накрийте все великою тарілкою або блюдцем та поставте гніт вагою приблизно 1-2 кг.
  9. Коли розсол повністю покриє гриби, їх можна залишити в такому стані на місяць в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
  10. Після місяця розкладіть солоні гриби по стерильним банкам, накрийте марлею та зберігайте в холодильнику.
  11. Солоні грузді можна зберігати в тій самій ємності, в якій вони настоювалися, протягом 3-4 місяців.