Рецепт маринованих вовнянок

Рецепт маринованих вовнянок
3.8
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг вовнянок
  • 500 мл чистої води
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 5 горошків чорного перцю
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ст. ложка оцту 9%
  • 3-4 бутончики гвоздики
  • 2 лаврових листа

Інструкції:

  1. Очистіть вовнянки, промийте та наріжте невеликими шматочками. Покладіть в каструлю зі столовою ложкою солі та літром холодної води, дайте закипіти та варіть 15 хвилин. Потім процідіть.
  2. У міжчасі приготуйте маринад. Очистіть моркву та наріжте її маленькими кубиками або півкільцями. Цибулю наріжте крупними кільцями. Додайте у каструлю з холодною водою, сіллю, цукром, перцем, лавровими листами, гвоздикою та дайте закипіти.
  3. Коли маринад закипить, відварені вовнянки додайте до каструлі та знову доведіть до кипіння.
  4. Простерилізуйте банки та кришки, залійте гриби маринадом та закатайте. Переверніть горячі банки дном догори та залиште на кілька годин до остудження.
  5. Зберігайте мариновані вовнянки в темному прохолодному місці. Цей простий рецепт дозволяє зберегти улюблений смак літа на зиму, щоб насолоджуватися ним у будь-який час року.

Мариновані вовнянки - це чудовий спосіб додати до страви або салату інтересний смак і текстуру. Вовнянки мають нейтральний смак, який добре поєднується з іншими інгредієнтами, тому вони стануть чудовим доповненням до будь-якої страви.