Мариновані підосичники: смачна закуска на зиму

Мариновані підосичники: смачна закуска на зиму
4.3
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 300 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг підосичників
  • 0,9-1 л чистої води
  • 2 цибулі
  • 180 мл оцту 9%
  • 5 горошин чорного перцю
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 2 ст. л. солі (+ 2 ст.л. для варіння грибів)
  • 2 зубчики часнику (на кожну банку 0,5 л)
  • 2 листка чорної смородини (на кожну банку 0,5 л)
  • 1 шапочки кропу (на кожну банку 0,5 л)
  • 3 лаврових листа
  • 1-1,5 ч.л. гірчичних насіння
  • 1-1,5 ч.л. насіння кропу

Рецепт приготування:

  1. Підосичники перебрати, почистити і ретельно промити під струмком теплої води. Потім порізати великі гриби на невеликі шматочки (маленькі можна залишити цілими). У великій каструлі з'єднати 2 л води з 2 ст.л. солі, всипати підосичники і поставити на вогонь.
  2. Після закипання зняти з поверхні води піну, зменшити вогонь, щоб вода ледь кипіла. Варити підосичники 15 хвилин на невеликому вогні. Тим часом приготувати маринад для підосичників.
  3. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями, у невеликій мисці змішати горошини перцю, лаврове листя, насіння кропу та гірчиці. Насипати у чісту воду сілль, цукор, спеції та цибулю, поставити на вогонь.
  4. Проварити воду з цибулею та спеціями протягом 10 хвилин при слабкому кипінні. Підосичники відкинути на друшляк, дати стекти воді і відправити в киплячий маринад. Варити підосичники у маринаді близько 15 хвилин. Банки простерилізувати, прокип'ятити кришки протягом 8-10 хвилин.
  5. Часник очистити та розрізати кожен зубчик на 2 частини, шапочки кропу та листя смородини промити. Укласти на дно кожної банки по листу смородини, шапочці кропу і по одному зубчику часника розрізаному на частинки. У каструлю з киплячим маринадом та грибами влити оцет і розмішати.
  6. Шумівкою вийняти гриби з маринаду та заповнити ними банки до верху, покласти ще один зубчик часнику та листя смородини. Залити вміст банок гарячим маринадом, прикрити кришками і поставити в каструлю (попередньо застелити дно рушником). Влити в каструлю гарячу воду по плічка банок і поставити на вогонь.
  7. Після закипання трохи зменшити вогонь та стерилізувати банки близько 10 хвилин. Потім по одній вийняти їх з окропу, закатати кришками і перевернути вгору дном. Укутати банки теплою ковдрою і залишити на 5-6 годин до повного охолодження.
  8. Мариновані підосичники зберігаються у темному прохолодному місці 1-1,5 року.