Рецепт солоних груздів (гарячим способом)
Кухня
Інгредієнти:
- близько 5 кг свіжих груздів
- чиста вода - за бажанням
- 6-8 зубчиків часнику
- 20-30 горошин чорного перцю
- сіль - за бажанням
- декілька вишневих листків та чорної смородини
- 3-4 лаврових листа
Рецепт приготування:
- Почистіть гриби та ретельно промийте їх під струменем води. Обсушіть гриби паперовою серветкою. В каструлі доведіть до кипіння 2-3 л води та додайте 1,5 ст.л. солі на кожен літр води. Добре розмішайте.
- Опустіть гриби в киплячу воду та готуйте на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин. Тим часом у іншій каструлі змішайте 2-3 л чистої води з лавровими, вишневими та смородиновими листями, додайте 1 ст.л. солі на кожен літр води.
- Через 15 хвилин варіння грибів поставте на вогонь каструлю з розчином солі та спецій. Злийте солону воду з грибів та покладіть їх у гарячий розчин зі спеціями, доведіть до кипіння.
- Проварити грузді в розсолі приблизно 5-10 хвилин. Часник очистити та розрізати кожен зубчик на дві частини. Зняти каструлю з вогню, додати зубчики часнику і залишити все остигати. Потім накрити гриби плоскою стравою, поставити зверху гніт близько 1 кг. Грузді мають бути повністю вкриті маринадом.
- Залишити грузді в розсолі на 5-6 діб у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів. Через зазначений час розкласти гриби з часником по стерильним банкам, залити зверху розсолом (якщо розсолу замало, можна долити олію) і закатати кришками. Зберігаються солоні грузді, приготовані гарячим способом, близько 1-1,5 років.