Мариновані сироїжки на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л чистої води
- 1 кг сироїжок
- 1 цибуля
- 10 горошин чорного перцю
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. білого винного оцту (у кожну банку по 0,5 л)
- 1 ст.л. зерен гірчиці (ну банку 0,5 л) - не обов'язково
- 3 бутончики гвоздики
- 1 лавровий лист
Рецепт приготування страви:
- Сироїжки потрібно очистити ножем, покласти у дуршлаг та добре промити під струменем води. Покласти чисті гриби у каструлю, долити чисту воду та поставити на вогонь. Цибулю очистити і зробити на ній ножем хрестоподібний наріз.
- Після закипання грибного бульйону зняти піну з поверхні, додати цибулю, горошини перцю, сіль, цукор, гвоздику, лаврові листки та знову довести до кипіння.
- Проварити сироїжки в маринаді 45-50 хвилин при слабкому кипінні. Банки простерилізувати на пару, в духовці або в мікрохвильовій печі, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Часник очистити та натерти на великій тертці.
- Через зазначений час злити відвар в окрему ємність і процідити через сито, банки заповнити зернами гірчиці і вареними грибами, посипати їх тертим часником. Відвар повернути на вогонь і довести до кипіння, влити оцет (кожну банку по 1 ст.л.) і розмішати, зняти з вогню.
- Залити сироїжки киплячим маринадом до самої шийки і відразу ж закатати банки гарячими кришками. Перевернути банки догори дном, обернути ковдрою та залишити на 6 годин. Потім можна прибрати мариновані сироїжки до решти заготовок на зиму в темне прохолодне місце.Проварити сироїжки в маринаді 45-50 хвилин при слабкому кипінні. Банки простерилізувати на пару, в духовці або в мікрохвильовій печі, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Часник очистити та натерти на великій тертці.