Мариновані сироїжки на зиму

Мариновані сироїжки на зиму
3.3
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л чистої води
  • 1 кг сироїжок
  • 1 цибуля
  • 10 горошин чорного перцю
  • 3 зубчики часнику 
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. білого винного оцту (у кожну банку по 0,5 л)
  • 1 ст.л. зерен гірчиці (ну банку 0,5 л) - не обов'язково
  • 3 бутончики гвоздики
  • 1 лавровий лист

Рецепт приготування страви:

  1. Сироїжки потрібно очистити ножем, покласти у дуршлаг та добре промити під струменем води. Покласти чисті гриби у каструлю, долити чисту воду та поставити на вогонь. Цибулю очистити і зробити на ній ножем хрестоподібний наріз.
  2. Після закипання грибного бульйону зняти піну з поверхні, додати цибулю, горошини перцю, сіль, цукор, гвоздику, лаврові листки та знову довести до кипіння.
  3. Проварити сироїжки в маринаді 45-50 хвилин при слабкому кипінні. Банки простерилізувати на пару, в духовці або в мікрохвильовій печі, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Часник очистити та натерти на великій тертці.
  4. Через зазначений час злити відвар в окрему ємність і процідити через сито, банки заповнити зернами гірчиці і вареними грибами, посипати їх тертим часником. Відвар повернути на вогонь і довести до кипіння, влити оцет (кожну банку по 1 ст.л.) і розмішати, зняти з вогню.
  5. Залити сироїжки киплячим маринадом до самої шийки і відразу ж закатати банки гарячими кришками. Перевернути банки догори дном, обернути ковдрою та залишити на 6 годин. Потім можна прибрати мариновані сироїжки до решти заготовок на зиму в темне прохолодне місце.Проварити сироїжки в маринаді 45-50 хвилин при слабкому кипінні. Банки простерилізувати на пару, в духовці або в мікрохвильовій печі, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Часник очистити та натерти на великій тертці.