Підберезовики вимити, почистити і скласти в миску з 1,5 л холодної води. Додати в миску з грибами і водою половину солі і розмішати, залишити на 2 години в кімнатній температурі.
Після вказаного часу відливати воду, просушити гриби паперовим рушником і покласти їх в каструлю. Залити підберезовики чистою водою і поставити на вогонь. Після закипання зняти з поверхні бульйону піну, всипати залишену сіль, цукор і розмішати.
Варити підберезовики 15 хвилин після закипання на маленькому вогні. Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями, додати в каструлю разом з іншими інгредієнтами (крім уксусу) через 15 хвилин після початку варіння.
Готувати підберезовики у маринаді ще півгодини на невеликому вогні. Тим часом простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин.
Розкласти гриби із цибулею по банках, бульйон процідити від спецій через сито і повернути на вогонь. Після закипання влити оцет у бульйон і повторно довести до кипіння. Відразу ж зняти каструлю з вогню і залити гриби маринадом, що кипить.
Закатати банки гарячими кришками, перевернути вгору дном і обернути ковдрою, залишити на 5-6 годин. Зберігати мариновані підберезовики у темному прохолодному місці, вжити протягом року.