Рецепт маринованих груздів на зиму

Рецепт маринованих груздів на зиму
4.6
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 300 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг груздів
  • 1 л чистої води
  • 100 мл оцту 9%
  • 10 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Свіжі грузді почистити, ретельно вимити та скласти в більшу миску.
  2. З'єднати 1,5 л холодної води з 1 ст.л. солі, ретельно розмішати до повного розчинення та залити розсолом гриби. Залишити грузді в солоній воді на 1,5 години.
  3. Після вказаного часу злити воду та просушити гриби паперовим рушником.
  4. В каструлю влити чисту воду, додати чисті грузді та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити грузді протягом 15 хвилин.
  5. Тим часом простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом.
  6. Розкласти відварені гриби по банках (заповнювати до верху), в каструлю з грибним відваром додати горошки перцю, сіль, цукор та поставити на вогонь.
  7. Помішуючи, довести бульйон до кипіння та влити оцет, знову розмішати. Зразу після повторного закипання зняти каструлю з вогню та розлити маринад по банкам, зразу закрутити їх кришками та перевернути.
  8. Укрити банки теплим рушником або ковдрою та залишити до повного остудження.
  9. Після охолодження банки з маринованими груздями можна зберігати в прохолодному та темному місці. Мариновані грузді можна зберігати до 1-1,5 років.