Рецепт маринованих груздів на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг груздів
- 1 л чистої води
- 100 мл оцту 9%
- 10 горошин чорного перцю
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Свіжі грузді почистити, ретельно вимити та скласти в більшу миску.
- З'єднати 1,5 л холодної води з 1 ст.л. солі, ретельно розмішати до повного розчинення та залити розсолом гриби. Залишити грузді в солоній воді на 1,5 години.
- Після вказаного часу злити воду та просушити гриби паперовим рушником.
- В каструлю влити чисту воду, додати чисті грузді та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити грузді протягом 15 хвилин.
- Тим часом простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти відварені гриби по банках (заповнювати до верху), в каструлю з грибним відваром додати горошки перцю, сіль, цукор та поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести бульйон до кипіння та влити оцет, знову розмішати. Зразу після повторного закипання зняти каструлю з вогню та розлити маринад по банкам, зразу закрутити їх кришками та перевернути.
- Укрити банки теплим рушником або ковдрою та залишити до повного остудження.
- Після охолодження банки з маринованими груздями можна зберігати в прохолодному та темному місці. Мариновані грузді можна зберігати до 1-1,5 років.