Свіжі грузді почистити, ретельно вимити та скласти в більшу миску.
З'єднати 1,5 л холодної води з 1 ст.л. солі, ретельно розмішати до повного розчинення та залити розсолом гриби. Залишити грузді в солоній воді на 1,5 години.
Після вказаного часу злити воду та просушити гриби паперовим рушником.
В каструлю влити чисту воду, додати чисті грузді та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити грузді протягом 15 хвилин.
Тим часом простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним для вас способом.
Розкласти відварені гриби по банках (заповнювати до верху), в каструлю з грибним відваром додати горошки перцю, сіль, цукор та поставити на вогонь.
Помішуючи, довести бульйон до кипіння та влити оцет, знову розмішати. Зразу після повторного закипання зняти каструлю з вогню та розлити маринад по банкам, зразу закрутити їх кришками та перевернути.
Укрити банки теплим рушником або ковдрою та залишити до повного остудження.
Після охолодження банки з маринованими груздями можна зберігати в прохолодному та темному місці. Мариновані грузді можна зберігати до 1-1,5 років.